Er du spent på pinseværet? Det er meteorologen også.

– Pinsehelgen er veldig usikker, slår Haldis Berge fast.

Solnedgangen i Bergen søndag kveld.
Publisert: Publisert:

Ser vi helt bort fra cupfinalen og Brann, er det stort sett været vi er mest opptatt av i mai.

Men mandag morgen har vakthavende meteorolog Haldis Berge ved Meteorologisk institutt i Bergen to svært ulike alternativer når det gjelder værsituasjonen førstkommende helg.

– Det kan bli regn, og det kan bli fint vær. Det kommer an på hvor lavtrykkene går, sier Berge om pinseværet.

Varmt i dag

Mandag er imidlertid av den herlige, varme sorten i Vestland fylke. I bergensområdet og andre kystnære områder kan vi vente oss 16–17 grader i dag, mens indre strøk trolig vil få 20 grader.

– Utpå ettermiddagen blir det regn og regnbyger i hele Vestland. Det gir seg til ettermiddagen tirsdag, da blir det oppholdsvær og sol. Men det blir kjøligere, temperaturen tirsdag vil ligge på 12–15 grader, sier meteorologen.

Er vi heldige, blir det sol i pinsen.

Regn, regn og regn

Og verre skal det bli. Onsdag blir det en skyet værtype og 9–12 grader. Nedbør blir det hver bidige dag, men regnet skal gi seg på et eller annet tidspunkt fredag.

– Onsdag blir det en god del vind fra sørvestlig retning i området rundt Stad. Der blir det stiv til sterk kuling, sier Berge.

Usikker magefølelse

– Hva er magefølelsen din når det gjelder pinseværet?

– Usikker. Hvis det blir fint, er tendensen at det gradvis vil bli høyere temperaturer og mildere gjennom pinsehelgen. Usikkerheten er om vi får en ny front igjen på lørdag, eller om lavtrykkene vil gå nord for Stad, sier Berge.

Hvis godværet slår til, kan vi få 17–18 grader i ytre strøk og 20 grader i indre strøk på mandag.

– Da blir temperaturene som i dag, sier meteorologen.

Publisert: