Republikansk kongressmann skutt på baseballbane i Virginia

En kongressmann og flere andre personer er skutt på en baseballbane i Virginia, melder amerikanske medier.

SÅRET: Steve Scalise spilte baseball da han ble skutt. ZACH GIBSON

NTB

Ifølge Fox News er kongressmedlemmet Steve Scalise skutt. Også flere medarbeidere skal være skutt. Ifølge kanalen er også kongressmedlemmet Roger Williams observert på en båre, men det er uklart om han er skutt.

Nyhetsbyrået AP melder at Williams, som representerer Texas, har uttalt at et medlem av hans personale er skutt.

Ifølge kanalen ble Scalise truffet i hoften, og en av medarbeiderne hans ble truffet i brystet da en mann væpnet med rifle åpnet ild mot dem i 7.30-tiden onsdag morgen.

Tilstand stabil

Scalise er sendt til George Washington University Hospital og tilstanden hans betegnes som stabil.

«Representant Steve Scalise fra Louisiana, en sann venn og patriot, er alvorlig skadd, men kommer til å bli helt bra igjen. Våre tanker og bønner er med ham», skriver USAs president Donald Trump på Twitter.

I en uttalelse fra kontoret til republikaneren Paul Ryan, leder for Representantenes hus, heter det at Scalise trolig ikke er livstruende skadd.

Hvit mann

Minst tre andre skal også være såret i angrepet, to av dem livvakter, ifølge kongressmannen Mo Brooks, som selv var til stede i parken.

Overfor CNN beskriver Brooks gjerningsmannen som hvit, og han skal ha vært taus da han åpnet ild mot kongressmedlemmene.

– Våpenet var halvautomatisk. Han fortsatte å skyte på folk. Du kan bare tenke deg hvordan folk på banen løp til alle kanter, sier han.

Ifølge enkelte øyenvitner ble det trolig avfyrt mellom 50 og 100 skudd. Scalises livvakter skjøt tilbake mot angriperen, som ifølge politiet og Brooks er pågrepet. Gjerningsmannen skal være kjørt til sykehus.

Senator Mike Lee hevder imidlertid at angriperen ble skutt og drept av Scalises livvakter.

Park i Alexandria

Scalise, som er såkalt innpisker for republikanerne i Representantenes hus, spilte baseball i en park i Alexandria sammen med nærmere 30 andre kongressmenn og medarbeidere da de ble beskutt.

President Donald Trump følger saken nøye, opplyser talsmannen Sean Spicer.

– Både presidenten og visepresidenten er kjent med situasjonen som er under utvikling i Virginia. Våre tanker og bønner går til alle de berørte, opplyser Spicer.