Slutt på ordinære pressekonferanser i Det hvite hus

President Donald Trump avvikler de ordinære pressekonferansene i Det hvite hus fordi han misliker journalistenes dekning av dem.

Publisert:

TALSKVINNE: President Donald Trump har gitt sin talskvinne Sarah Sanders beskjed dom å avvikle de ordinære pressekonferansene i Det hvite hus. Foto: AP / NTB scanpix

NTB

Trumps talskvinne Sarah Sanders har nå fått beskjed om at det ikke lenger er bryet verdt å holde regelmessige pressekonferanser for å svare på spørsmål fra journalister, slik det har vært vanlig under tidligere presidenter.

– Årsaken til at Sarah Sanders ikke lenger går på talerstolen, er at pressen behandler henne så uforskammet og gjengir henne så unøyaktig, skriver Trump på Twitter.

Les også

Det hvite hus strammer inn reglene for pressen

Én måned siden sist

Det har gått stadig lengre mellom hver pressekonferanse i Det hvite hus siden Trump flyttet inn for to år siden, og presidenten ligger i ordkrig med en rekke store aviser og TV-stasjoner i USA.

Den siste ordinære pressekonferansen der Sanders svarte på spørsmål fra journalister, var 18. desember.

3. januar dukket Trump selv overraskende opp i presserommet, men bare for å komme med en kunngjøring om grensekontroll, ikke for å svare på spørsmål.

Både Sanders og Trump har derimot kommet med korte uttalelser utenfor presserommet ved andre anledninger, men journalistenes anledning til å stille og få svar på spørsmål er da som oftest svært begrenset.

Les også

Trump til angrep på Watergate-journalist

TVITRER: Årsaken til at Sarah Sanders ikke lenger går på talerstolen, er at pressen behandler henne så uforskammet og gjengir henne så unøyaktig, skriver Trump på Twitter. Foto: Alexander Zemlianichenko, TT / NTB Scanpix

Anklager ofte medier

Trump anklager til stadighet amerikanske medier for å bringe «fake news» og for å behandle ham og hans støttespillere urettferdig.

Blant dem han har lagt for hat, er Washington Post, som har faktasjekket alt presidenten har sagt siden han tiltrådte. Avisen konkluderer med at Trump i løpet av sine to første år i Det hvite hus kom med 8.158 uriktige eller villedende opplysninger.

Publisert: