Flere gisler skal være drept

Store, væpnede politistyrker stormet det jødiske supermarkedet i Paris. Fire gisler skal være drept.

GISSELAKSJON: Polititropper samler seg i nærheten av den jødiske butikken i Porte de Vincennes i Paris, der en mann holdt flere personer som gisler.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Tungt bevæpnet spesialpoliti i hjelmer og skuddsikre vester omringet i ettermiddag et jødisk supermarked i Paris, like ved Porte de Vincennes, sørøst i byen.

Like før klokken halv seks i ettermiddag skal politiet ifølge franske medier ha stormet supermarkedet. Fire gisler skal være drept. Gisseltakeren skal også være drept.

Fem personer og et spebarn skal være sluppet fri.

Bevæpnet

Politiet har gått ut med navnet på gisseltakeren, som skal være Amedy Coulibaly. I formiddag ble det meldt at to mennesker skulle være drept, men dette ble senere avkreftet av innenriksministeren i Frankrike.

En person skal være inne i bygningen, og RTL melder at han skal være bevæpnet med en eller to kalashnikovrifler, det samme våpenet som terroristene som sitter omringet i en bygning i et trykkeri, nordøst for Paris. Ifølge RTL krever han at de to Kouachi-brødrene som holder et gissel i byen Dammartin-en-Goele skal slippes fri.

Frankrikes president François Hollandefølger nå begge gisselsituasjonene fra innenriksdepartementets krigsrom.

Terrormistenkt

Internasjonale medier melder at Coulibaly kan være et medlem av samme terrorcelle som de to Kouachi-brødrene, eller en bekjent eller kompanjong av de to, som er inne i supermarkedet.

Han knyttes også til hendelsen i Montrouge torsdag morgen, der en mann skjøt og drepte en politikvinne.

Politiet har bekreftet at det er en sammenheng mellom mordet på politikvinnen og terroraksjonen.

Politiet har også etterlyst Coulibalys kjæreste, Hayat Boumeddiene.

Gisler

Flere medier melder at det er gisler i supermarkedet. AFP melder om minst fem gisler, og at det er både vokse og barn blant gislene.

Mannen skal ha sagt til politi på stedet: — Dere vet hvem jeg er.

En innbygger i Paris sier at det oppleves som om Frankrike er i krig.

– Men vi vet ikke hvem fienden er. Det er det som gjør det skummelt, sier Jean Claude Baba til NTB, mens han går morgentur med hunden sin i nærheten av lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo.

Publisert: