Tysk katt smittet av fugleinfluensa

En død katt på den tyske øya Rügen i Østersjøen var smittet av fugleinfluensa. Dermed har det fryktede H5N1-viruset for første gang rammet en annen dyreart enn fugler i Tyskland.

Publisert:
NTB

Katten ble funnet sist helg ikke langt fra stedet der det tidligere i februar dukket opp døde fugler som også var smittet av H5N1. Flere store kattedyr i dyrehager i Asia har tidligere dødd av fugleinfluensa, trolig etter å ha fått i seg kjøtt fra smittede fugler.

Tyske veterinærer sa tirsdag at katten på Rügen trolig også har spist kjøtt fra kadavre av slike fugler. Katten skal nå undersøkes nærmere for å finne ut om den hadde den farligste utgaven av H5N1, en variant som også kan være dødelig for mennesker.

– I Asia har det vært kjent en god stund at kattedyr kan pådra seg smitten, hvis de spiser smittede fugler, sier den tyske fagmannen Thomas Mettenleiter ifølge nyhetsbyrået AFP. Det første slike tilfellet ble registrert så langt tilbake som i 2003.

Tirsdag ble det meldt om to nye tilfelle av fugleinfluensa blant ville fugler i delstaten Bayern sør i Tyskland. Ifølge Verdens helseorganisasjon WHO spredte H5N1-viruset seg i februar til i alt 17 nye land.

Publisert: