- Har ikke ringt til noen i Danmark

Den norske flyvertinnen (42) som ble drept i København mandag, hadde ikke mobilkontakt med noe dansk nummer drapskvelden. Politiet vurderer å offentliggjøre overvåkningsbilder fra hotellet.

  • Aftenposten.no
  • Hans O. Torgersen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Dansk politi har gått gjennom loggen fra kvinnens mobiltelefon, og slår fast at hun bare ringte hjem til Norge mandag ettermiddag.

— Hun har ikke snakket med noen i Danmark, sier Ove Dahl, sjef for drapsavsnittet i København politi, til Aftenposten.no.

Den siste samtalen ble foretatt rett før klokken 20 - det antatte drapstidspunktet.

Les også

Norsk flyvertinne funnet drept

— Mobiltelefonen borte

Politiet i København tror at drapsmannen som tok livet av den norske flyvertinnen (42) har stjålet gjenstander fra henne.

— Det er noe som tyder på at hun har mistet noe, sier Dahl.

— Dere tror at det er stjålet ting fra henne?

— Ja, svarer politimannen.

Til VGNett sier Dahl at politiet ikke har funnet kvinnens mobiltelefon. Ifølge andre kilder skal også lommeboken være borte fra rommet. Dahl vil ikke bekrefte dette direkte overfor Aftenposten.no.

— Men man trenger ikke mobiltelefonen for å få overblikk over samtalene, sier drapssjefen.

Les også

20 etterforskere og seks teknikere skal løse drapet

Vurderer å offentliggjøre bilder

Klokken 10 startet obduksjonen av den norske kvinnen, og en foreløpig rapport er ventet i løpet av dagen.

— Obduksjonen er ganske omfattende, så det vil ta noen timer før vi får de første resultatene, sier Ove Dahl til danske EkstraBladet.

Politiet håper å finne ut hva slags stump gjenstand som ble brukt il å ta livet av kvinnen. Det skal også foreligge spor som tyder på at det er brukt kniv.

Et av politiets viktigste spor er de enorme mengdene med overvåkningsbilder fra hotellet. Kameraer dekker alle innganger til Radisson Blu Scanidnavia, samt foajéen og flere områder.

Disse blir nå saumfart i jakten etter gjerningsmannen.

Dahl sier til Aftenposten.no at politiet kan komme til å offentliggjøre bilder i løpet av dagen.

— Jeg vil i løpet av ettermiddagen avgjøre hvorvidt vi skal gå ut med bilder fra overvåkningsvideoen.

Han sier at politiet kan få bruk for offentlighetens hjelp, med mindre de selv kommer videre i saken først.

Flere etterforskere

Drapsetterforskerne i den danske hovedstaden jobber blant annet med å lage en liste over gjenstander som kan være stjålet fra den døde kvinnen eller rommet hennes. De har bedt om bistand fra norsk politi for å få mer informasjon fra ektemannen.

— Vi er i kontakt med pårørende i Norge for å få vite hva hun hadde med seg, sier Dahl.

Flere etterforskere er i dag satt inn i jakten på hun eller han som drepte 42-åringen, trolig ved 20-tiden mandag kveld.

— I dag har jeg satt 30 etterforskere på saken pluss teknikere. Obduksjonen av den drepte pågår nå og min nestleder er tilstede på den, sier Dahl.

Han vil i ettermiddag få en muntlig orientering om hva man har funnet under obduksjonen og om drapsmannen har brukt andre våpen, som for eksempel kniv, i tillegg til stump vold mot hodet og ansiktet.

Publisert: