Solberg i tårer etter Paris-terror

En beveget statsminister snakket om terrorhandlingene i den franske hovedstaden.

Publisert:
svp://102069

Statsminister Erna Solberg (H) holdt en pressekonferanse i statsministerboligen etter terroren i Paris.

Måtte stanse

Den sortkledde Solberg fikk selv tårer i øynene da hun fikk spørsmål om hvordan hun selv reagerte på det som fant sted.

Les også

Tidslinje: Slik var terrornatten

— For meg er det først og fremst sorg. Jeg har giftet meg i Paris. Det er en by jeg har vært mye i. Det er en by som veldig mange nordmenn har et sterkt forhold til. Å vite at de angriper uten mål og mening, det er tøft, sa Solberg, som måtte ta flere pauser i setningen.

  • Se hvordan verden reagerer på terrorangrepet.
    Hun sa det viktige nå var hvordan vi alle kan bidra til at terroristene ikke vinner. Å sortere de store og sterke følelsene rundt det som skjedde, og fokusere på behovet for beslutninger.

Stenger ikke

I Frankrike har statsminister Francois Hollande erklært unntakstilstand og tre dagers landesorg. Grensene inn til landet er stengt.

Ifølge Norges statsminister er det ikke foretatt noen forandring i sikkerhetsvurdering for Norge. Det er heller ikke noe grunnlag foreløpig for å vurdere å stenge grensene her til lands. Regjeringen har imidlertid bedt politiet foreta en ny vurdering for når den midlertidige bevæpningen bør avvikles.

  • Vi går gjennom rapportene vi får fra andre land. Vi må være nøkterne, og foreløpig er ikke trusselen mot Norge økt. Det er det vi må legge til grunn for de beslutningene vi fatter i Norge.
Publisert:
svp://102069