Joshua French tilbake i fengselet

Joshua French er flyttet tilbake fra sykehuset til fengselet i Kinshasa, skriver hans mor Kari Hilde French, som hevder hun ikke ble varslet om overføringen.

FLYTTET: Joshua French er blitt flyttet tilbake til fengselet i Kinshasa etter å ha vært innlagt på sykehus i over fem måneder. Marte Christensen / NTB scanpix

NTB

På sin blogg skriver Kari Hilde French at hun oppdaget at sønnen var flyttet til fengselet da hun skulle besøke ham på sykehuset torsdag i forrige uke.

Les også:

Les også

French kan få saken sin vurdert på nytt

«Det var visstnok over 10 militære som hadde kommet for å hente Joshua. Absolutt ingen var blitt orientert på forhånd. Det ser ut til at avgjørelsen ble tatt på et lavt nivå, men vi vet ikke noe mer om hvem som tok denne avgjørelsen», skriver hun.

Joshua French skal nå ha blitt plassert på en tolvmannscelle i det kongolesiske fengselet. Han kollapset på cellen sin på nyttårsaften og ble innlagt på sykehus i midten av januar.

Les også:

Les også

Joshua French kollapset på cellen

Kari Hilde French skriver at forholdene i fengselet er blitt noe bedre siden sist han satt der, blant annet med en ny fengselsklinikk og et undersøkelsesrom. French skal fremover følges opp medisinsk i fengselet.

Joshua French ble pågrepet i mai 2009 og dømt til døden for blant annet medvirkning til drap, våpenbesittelse og spionasje. I februar 2014 ble han dømt til livstid i fengsel for å ha drept kameraten Tjostolv Moland i fengselet.