Her er sommerens charternyheter

Klassiske destinasjoner er mest populære.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Charterreiser er svært populært blant nordmenn og øker jevnt og trutt hvert eneste år.

Hovedorganisasjonen Virke melder om gode resultater for norske aktører med snaue 1,25 millioner solgte pakkereiser i 2013. Det er en økning på 1,6 prosent.

Antall charterflybevegelser sank med 7,5 prosent, ifølge Avinor, men det er ikke en negativ trend.

— Charterselskapene har skrudd om på produksjonen, med færre avganger og fullere fly. Det er positivt for klima, sier direktør Rolf Forsdahl i Virke Utland.

For nordmenn er det fremdeles Spania, tett fulgt av Hellas og Tyrkia, som trekker mest på charter, slik har det vært siden charterreisens barndom på slutten av 50-tallet. Nordmenn er i stor grad lojalitetsturister.

— Norge er den nasjonen i verden som er tydeligst på at de ønsker seg komfort og forutsigbarhet, og er villige til å betale for det, sier Forsdahl.

Klassiske destinasjoner

Kommunikasjonssjef Helen Begby i Apollo forteller at det til sommeren er stor etterspørsel etter kjente og kjære reisemål.

— Hellas er sommerens store favoritt i år – tett etterfulgt av Kroatia, sier Begby.

I tillegg ser reisearrangøren at treningstrenden fortsetter, og tilbyr treningshotellferie på Mallorca, Tyrkia og på Rhodos. En annen stor nyhet er barneklubb og svømmeskole på familiehotellene Mythos Beach Resort på Rhodos og Kaya i Side i Tyrkia.

Les også: Gammel feriefavoritt blant somemrens charternyheter

Stor Spania-satsning

Ving forteller at Spania, Tyrkia og Hellas er sommerens store chartervinnere for sommerne.

I år feirer reisearrangøren 55 år med charter til Spania, og feirer med to nye reisemål på Mallorca – Valdemossa og Deia i tillegg til ytterlige ruteflypakker til populære destinasjoner.

Ving_Formentera_Ibiza-8IpClGY9dT-YFBm2tT4OU.jpg

— Nå er det fleksible ruteflypakker til fastlandet som står for tur. Vi ønsker å tilby våre gjester trygge, fleksible og kvalitetssikrede ruteflypakker til populære Costa del Sol og Costa Blanca, sier presseansvarlig Sophie Frisholm i Ving.- Marbella, Fuengirola, Torremolinos, Benalmadena og Malaga by, Albir, Alicante og Benidorm er reisemål som nordmenn allerede elsker, og vi ønsker å ta en større del av fastlandsmarkedet som SAS og Norwegian i dag dominerer, fortsetter Frisholm.

Reisearrangøren frister også øygruppen Balearene, nærmere bestemt Ibiza og Formentera til sommeren. Formentera beskrives ofte som Ibizas ukjente lillesøster, og er kjent for sine vakre strender.

Tidligere i år ble stranden Playa de ses Illestes kåret til en av verdens beste blant Tripadvisors brukere. Øya når du med 30 minutters båttur fra Ibiza by.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Aktiv ferie

Star Tour satser på Hellas, aktive ferier og egne skreddersydde hotell.

riks000688719-JDnobQfuOg.jpg

— I charterens barndom kunne vi sende halve flyet til det samme hotellet. Det fungerer ikke i dag. Nå vil alle ha hotell tilpasset sitt individuelle behov: familiehotell, spahotell, badelandhotell, luksushotell, aktivitets- og treningshotell og hotell uten barn, sier administrerende direktør Christian Lunde i Star Tour.Blant nyhetene til sommeren er blant annet vandring i Dolomittene i Italia og «Slow Drive» på Kreta og Sardinia. Det sistnevnte konseptet er bilrundreiser med forhåndsreserverte hoteller.

— Vi er spesielt glade for at vi endelig har fått en fottur i Dolomittene inn i programmet. Dette er en reise nordmenn har etterspurt de siste årene og hvor du blant annet kan vandre langs Marcialonga-løypa, sier Lunde.

På Mallorca lanserer Star Tour to nye reisemål – Puerto Cristo pg Porto Colom, som ligger på østkysten av øya ved en rolig fiskerlandsby og i nærheten av «Dragegrottene».

Les også:

Her er verdens ti beste strender

Her er sommerens charternyheter

Norge sett fra kajakksetet

Publisert: