Dødstallet økt til 39 etter brokollaps i Italia

Italienske myndigheter sier 39 mennesker er bekreftet døde etter brokollapsen i Genova.

Redningsmannskaper jobber på spreng i nattemørket for å redde ut mulige overlevende etter brokollapsen i Genova tirsdag. Antonio Calanni / AP / NTB scanpix

NTB

Det er det italienske sivilforsvaret som opplyser dette onsdag formiddag. Tre av de omkomne er barn.

Tidligere på onsdagen opplyste statsadvokaten i Genova, Francesco Cozzi, til den italienske TV-stasjonen RAI at 42 mennesker var funnet døde.

Tallet på omkomne kan komme til å stige etter hvert som redningsmannskapene jobber seg gjennom ruinene og finner flere knuste biler.

I tillegg er tilstanden kritisk for flere av de skadde som er fraktet til sykehus.

Onsdag morgen jobbet redningsmannskapene fortsatt på spreng for å finne mulige overlevende i ruinene.

– Vi kommer ikke til å gi opp håpet, vi har allerede reddet et titall mennesker fra ruinene. Vi kommer til å jobbe døgnet rundt til det siste offeret er hentet ut, sier Emanuele Giffi i brann- og redningsetaten.

Redningsmannskapene har gjennom natt til onsdag lett i området, som er opplyst med kraftige lyskastere, der rundt 40 biler og lastebiler dundret i bakken sammen med tonnevis av betong og armeringsjern.

Bilene falt 45 meter

Det er ukjent hvorfor en rundt 100-meter lang strekning av den én kilometer lange broen plutselig falt sammen tirsdag. Ponte Morandi-broen som på folkemunne er kjent som Genovas «Brooklyn Bridge», strakte seg over bygninger, jernbanespor og et elveutspring. Bilene som befant seg på strekningen falt rundt 45 meter.

Statsminister Giuseppe Conte uttalte tirsdag at all infrastruktur rundt om i landet fra nå av skal dobbeltsjekkes.

– Italienere har krav på moderne og effektiv infrastruktur som bidrar til en trygg hverdag, sa den italienske presidenten Sergio Mattarella.