Mystiske turistdødsfall i Thailand

Fem turister har dødd plutselig i Nord-Thailand etter nyttår.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

Nord i Thailand ligger Chiang Mai. Med rundt en million utenlandske besøkende årlig er byen et populært turistmål. Hit kommer både unge backpackere og eldre turister med mye penger mellom hendene.

Etter nyttår har det skjedd hendelser i Chiang Mai som gir grunn til bekymring.

Fire turister og en turistguide har mistet livet, av foreløpig uklare årsaker.

Bodde på samme hotell

23 år gamle Sarah Carter var sammen med to venner på besøk i Chiang Mai, da alle tre ble syke av det som virket å være matforgiftning. De ble behandlet på et lokalt sykehus, men for Carter sto ikke livet til å redde. Hun døde 6. februar, skriver den australske rikskringkasteren ABC på sine nettsider.

Newzealenderne bodde på hotellet Downtown Inn. En thailandsk guide i 40-årene som bodde på samme hotell, døde på rommet sitt dagen før Carter.

Senere i måneden, 19. februar, døde to britiske pensjonister i 70-årene på samme hotell, skrive bangkokpost.com.

I tillegg døde en 33 år gammel amerikansk kvinne i samme område i januar. Hun bodde ikke på samme hotell, men hadde ifølge ektemannen symptomer på matforgiftning.

Hjertefeil

En teori er at ofrene har fått i seg viruset Coxsackie B gjennom mat.

Viruset trenger ikke gi mer alvorlige symptomer enn problemer med magen, men kan i noen tilfeller også føre til myokarditt, en betennelse i hjertemuskelen som kan være dødelig.

Viruset skal ha blitt funnet i kroppen til Sarah Carter. Og den amerikanske kvinnen som døde, skal ha fått betennelse i hjertemusklene, ifølge bangkokpost.com. Endelige obduksjonsrapporter og konklusjoner er imidlertid ikke klare.

I mellomtiden har lokale myndigheter satt i gang tiltak for å forbedre hygienen på serverings— og overnattingssteder.

Opp til den enkelte

Hjemmesidene til Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Thailand nevner ikke situasjonen i Chiang Mai.

Newzealandsk UD oppfordrer på sin side reisende til å være nøye med personlig hygiene, samt kun å spise varm mat og drikke rent vann. De som plutselig begynner å kaste opp oppfordres til å oppsøke lege umiddelbart.

Det er opp til hver enkelt reisende å vurdere risikoen ved å reise hit , skriver departementet.

Publisert: