Burundisk opposisjonsleder drept

Lederen for et mindre burundisk opposisjonsparti ble lørdag skutt og drept, ifølge øyevitner og aktivister i hovedstaden Bujumbura.

KAMP: Gatekampene har fortsatt i Burundis hovedstad Bujumbura etter at landets omstridte president vendte hjem etter et kuppforsøk tidligere i mai. Scanpix

NTB

Zedi Feruzi ledet partiet UPD. Han ble drept sammen med sin livvakt i nærheten av hjemmet sitt i bydelen Ngagara, opplyser en AFP-reporter. Vedkommende så de to blodige likene til både Feruzi og en politilivvakt liggende utenfor huset etter hendelsen.

Lederen for organisasjonen Ligue ITEKA bekrefter opplysningene overfor nyhetsbyrået Reuters. Øyevitner opplyser at gjerningsmennene skjøt fra en forbipasserende bil.

Burundi har vært rammet av politisk uro og vold siden president Pierre Nkurunziza besluttet å stille til valg for en tredje periode.

I forrige uke forsøkte en general å ta makten i et militærkupp mens landets omstridte president var i utlandet, men han lyktes ikke og er nå på flukt. Presidentvalget skulle opprinnelig holdes 26. mai, men er nå utsatt til 5. juni.

Titalls mennesker er drept, og over 100.000 mennesker har flyktet fra urolighetene til nabolandene.