Dansk politi uten spor etter drap på norsk flyvertinne

Dansk politi står fortsatt uten konkrete spor etter den eller de som drepte en 42 år gammel norsk flyvertinnen på et hotell i København mandag.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Tobarnsmoren fra Hadeland ble sist sett i live da hun ankom SAS-hotellet på Amager i 16-tida mandag, sammen med tre andre besetningsmedlemmer fra SAS der hun jobbet.

I 20-tida samme kveld hørte vitner at det ble banket på døren til kvinnens hotellrom i 20. etasje, og kort tid etter ble det hørt skrik og støy fra rom 2025.

Tirsdag formiddag ble 42-åringen funnet død på gulvet av rengjøringspersonale som låste seg inn på rommet.

Les også

Norsk flyvertinne funnet drept

Åpnet trolig selv

Dansk politi tror at den norske flyvertinnen selv må ha åpnet døren for den eller de som drepte henne, ettersom det ikke er funnet spor etter innbrudd.

Deretter skal hun gjentatte ganger ha blitt slått i hodet med en ukjent gjenstand, og det skal også ha blitt benyttet kniv. Politiet utelukker at 42-åringen var offer for en seksualforbrytelse.

Etterforskningen har til nå ikke gitt konkrete resultater, og politiet heller stadig mer til at den norske kvinnen kan ha vært et tilfeldig overfallsoffer.

Tilfeldig offer

— Det virker som om drapet kan ha vært tilfeldig, sier lederen for København-politiets drapsavsnitt, Ove Dahl, til Politiken.

Etterforskningen tyder så langt ikke på at den SAS-ansatte flyvertinnen var i kontakt med noen andre etter at hun ankom hotellet, verken på eller utenfor hotellet.

— Ut fra det bildet vi har dannet oss av kvinnen, så er det min umiddelbare antakelse at hun ikke har vært i kontakt med noen og at hun kan ha vært et tilfeldig offer, sier Dahl.

Av hensynet til den videre etterforskningen vil Dahl ikke opplyse hvilken konkrete spor politiet forfølger, og han er også taus om hvilke drapsvåpen som ble benyttet.

— Vi har mange gode ideer og teorier, men dem vil jeg ikke dele med pressen. Gjerningsmannen er jo stadig på frifot og han skal ikke kunne lese i pressen hva vi gjør videre, sier Dahl til Politiken.

Kjempet for livet

Rommet der den norske flyvertinnen ble funnet bar preg av kamp, og til ekstrabladet.dk sier Dahl at hun åpenbart kjempet for livet.

Tekniske etterforskere fra politiet og en rettsmedisiner arbeidet hele tirsdag på åstedet, og tirsdag kveld ble den drepte kvinnen kjørt til Retsmedicinsk Institut i København for obduksjon.

Politiet har gjennomsøkt området rundt hotellet med hunder, i håp om å finne drapsvåpen eller andre spor, og etterforskerne har også gjennomgått opptak fra overvåkingskameraene ved hotells inngangsdører.

Publisert: