Nekter å gi etter for Israel

Konvoi-aktivister nekter å gi etter for Israel.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Nikosia: Ledelsen for den planlagte hjelpekonvoien på åtte skip som frakter varer til Gazastripen, nekter å bøye seg for israelske krav om at de innstiller reisen.

— Vi planlegger å dra. Dette kommer ikke til å stoppe oss. Båtene er allerede underveis, sier talskvinne Greta Berlin til nyhetsbyrået Reuters.

Hun er talskvinne for gruppen Free Gaza Movement, som står bak konvoien.

Vi har ikke til hensikt å la oss stoppe av den israelske marinen

Rødt-politiker Erling Folkvord

Står sammen

Norske aktivister som deltar i aksjonen, sier det samme.

— Vi har ikke til hensikt å la oss stoppe av den israelske marinen, sier Rødt-politiker Erling Folkvord (bildet) til NTB på telefon.

Han skal være med på ett av skipene. Folkvord opplyser at aktivistene har drøftet forskjellige alternativer og måter å komme seg forbi hindringene den israelske marinen vil opprette, og at målet fortsatt er å komme inn til Gazastripen.

Han understreker samtidig at alle aktivister har forpliktet seg personlig til ikke å bruke makt, og at aksjonen som helhet er ikkevoldelig.

Les også

Israel stanser norsk nødhjelp

Kommandosoldater klare

Israelske myndigheter bekreftet torsdag offisielt at de vil stoppe den planlagte konvoien. Kommandosoldater fra Israels marine har hatt øvelser i hvordan de skal stoppe og undersøke skipene. Aktivistene risikerer å bli arrestert, og lasten blir trolig beslaglagt.

— Vi arbeider fram til siste øyeblikk for å overbevise kapteinene og andre på disse skipene om at de ikke må gå inn i denne unødige og ødeleggende eskapaden, sier ekspedisjonssjef Yossi Gal i Israels utenriksdepartement til Reuters.

Publisert: