Palin slår tilbake

Sarah Palin slår nå kraftig tilbake mot kritikerne i eget parti som påsto at hun nesten ikke visste noe som helst om utenrikspolitikk og at hun flottet seg med dyre klær.

NTB

Få mener i dag det var lurt av John McCain å velge Alaska-guvernøren Palin som sin visepresidentkandidat. Og etter valget tirsdag har flere benyttet sjansen til å lekke opplysninger om hennes angivelig manglende kunnskap om internasjonale forhold.

Blant annet ble hun beskyldt for ikke å vite hvilke land som er med i frihandelsorganisasjonen NAFTA (USA, Canada, Mexico), og for å ha uttalt at Afrika er ett land og ikke et kontinent.

Nå slår Palin tilbake mot det hun kaller «duster» i eget parti. Hun sier nå at uttalelsene om Afrika og NAFTA var tatt ut av sin sammenheng. Hun legger heller ikke skjul på at hun er opprørt over at folk i eget parti nå lekker slike opplysninger.

— Det er ondskapsfullt, umodent og uprofesjonelt, sier hun, og kaller de anonyme partifellene for feige som ikke tør å stå fram åpent med opplysningene, ifølge BBC.

Og nok en gang tar hun til motmæle mot dem som hevder at hun brukte over en million kroner på dyre klær.

— Jeg ba aldri om noe særlig mer enn en brus nå og da. Jeg ba aldri noen om å kjøpe noe som helst til meg, sier Palin.

OPPRØRT: Sarah Palin slår tilbake mot "duster" i eget parti. BRIAN SNYDER