39-åring terrorsiktet etter villmannskjøring i Antwerpen

39-åringen som skal ha forsøkt å kjøre ned fotgjengere i en gågate i Antwerpen, er siktet etter terrorparagrafen. 

Publisert: Publisert:

Mannen som drev villmannskjøring i en travel gågate i Antwerpen torsdag, er siktet etter terrorparagrafen. Foto: AP / NTB scanpix

NTB

Ingen ble skadd under torsdagens villmannskjøring i den travle Meir-gaten, og belgisk politi unnlot først å omtale hendelsen som en terroraksjon.

Fredag ble det imidlertid tatt ut siktelse mot den 39 år gamle franskmannen av tunisisk opprinnelse, og den lyder på "forsøk på å drepe på terroristvis, forsøk på å påføre skade på terroristvis og brudd på våpenloven".

39-åringen, som bare er identifisert som Mohamed R, kjørte en bil med franske registreringsskilter og var ifølge etterforskningskilder påvirket da han kort tid etter villmannskjøringen ble pågrepet.

Det er ikke kjent at mannen har bånd til militante grupper, men i bilen skal det ha blitt funnet en hagle, kniver og en kanne med ukjent innhold.

– Etter det vi kjenner til så langt, har han ikke vært involvert i større kriminelle handlinger, kun små lovbrudd som fyllekjøring og narkotikabruk. Han er ikke på den franske listen over kjente ekstremister, og ifølge det vi vet så langt, har han heller ikke dukket opp på vår oversikt over folk som er i ferd med å bli radikalisert, opplyste en fransk politikilde torsdag.

(©NTB)

Publisert: