Fugleinfluensa i Østersjøen

Prøver fra to døde svaner fra en tysk øy i Østersjøen tyder på at fuglene var smittet av fugleinfluensa. Flere europeiske land er rammet.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 14 år gammel

Tyskland er det foreløpig siste landet som er rammet av fugleinfluensa. Tidligere i dag ble det kjent at det fryktede viruset var funnet hos døde svaner i Østerrike.

Dette er første gang det er oppdaget denne typen fugleinfluensa i Østerrike. Først opplyste helsedepartementet at det var sterk mistanke om at det var den farlige typen av fugleinfluensa som var funnet, og dette ble senere bekreftet av Josef Koefer, som jobber for myndighetenes matsikkerhetsorgan.

Tirsdag ble det også bekreftet at den farlige H5N1-typen av fugleinfluensaen har rammet kyllinger i Romania. Dermed er denne typen av viruset, som mennesker kan bli smittet av, oppdaget i totalt seks europeiske land.

Prøver fra de to døde fuglene som ble funnet i Østerrike, er nå sendt til et EU-laboratorium i England for videre analyser.

H5N1-varianten av fugleviruset ble funnet i døde svaner i Hellas, Italia og Bulgaria sist lørdag. Viruset har også spredd seg fra Asia til Afrika, hvor det har krevd minst 91 menneskeliv og ført til at flere millioner fugler er blitt avlivet.

TAR INGEN SJANSER: En bil sprayes med desinfiserende væske i Romania, etter at det kom rapporter om fugleinfluensa. Foto: REUTERS

Publisert