Norwegian er flyversting i Norge også

Alle sakene handler om kunder som ikke fikk fly med Dreamliner.

BØR FÅ AVSLAG: Transportklagenemnda mener kunder som klager, bør få 10 prosent avslag på prisen når flytypen endres. Det er Norwegian uenig i. Her landet er Dreamliner-fly på Arlanda lufthavn.
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Norwegian er det flyselskapet som sa nei til flest vedtak fra Transportklagenemnda om erstatning til kunder i 2014. ## Avtale om at bransjen skal rydde opp

I fjor ble 25 av Transportklagenemndas vedtak helt eller delvis ikke fulgt av flyselskapene klagene var rettet mot.

Åtte av sakene var rettet mot Norwegian.

— Listen bør egentlig være tom. Vi har en avtale med bransjen om at vi skal ordne opp i nemnda når kunden og selskapet ikke blir enige, sier Ann Hege Skogly i Forbrukerrådet til NTB.

Heller ikke i Sverige har flyselskapet betalt ut erstatning:

Les også

Norwegian pekes ut som flyversting i Sverige

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Ga kundene rett til 10 prosent avslag

De åtte sakene dreier seg om kunder som skulle fly med Norwegians Dreamliner-fly, men der flytypen ble byttet. Transportklagenemnda mente dette ga kundene rett til 10 prosent avslag.

Norwegian viser til at Asker og Bærum tingrett har slått fast at man ikke har krav på erstatning i slike saker, og viser til at de har fulgt alle nemndas vedtak i andre saker.

— Vi forstår selvfølgelig at mange har vært skuffet over at de ikke fikk fløyet Dreamliner, men vi mener at vi har gitt de reisende et tilfredsstillende tilbud med en annen flytype på samme rute, en praksis som er vanlig i bransjen, sier Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Også i Sverige topper Norwegian en tilsvarende liste fra den svenske reklamasjonsnemnda. (©NTB)

Les mer om reise og forbrukerrettigheter:

Publisert: