180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live

– Jeg er så lettet, sier birøkteren.

FUNNET I LIVE: Notre-Dame begynte å brenne mandag. Biene som holdt til i katedralen, ble imidlertid funnet i live. Vanessa Pena, AP / NTB scanpix

NTB

180.000 bier i bikuber i Notre-Dame var antatt å ha brent opp i storbrannen. Men katedralens birøkter kunne fredag meddele at biene har klart seg.

– Jeg er så lettet. Jeg så bilder som viser at de tre bikubene ikke brant opp. Jeg trodde de hadde gått med i brannen, sier birøkter Nicolas Geant.

Han har tatt seg av biene siden 2013, da kubene ble montert på taket til katedralen for å bidra til å øke antall bier i Paris.

Macron møter Unesco

Møter Frankrikes president Emmanuel Macron skal fredag møte Unesco-representanter i presidentpalasset. Det ventes at Macron vil diskutere gjenreisingen av Notre-Dame.

Katedralen har stått på Unescos verdensarvliste siden 1991, og Unesco har tidligere sagt at de vil støtte arbeidet.

Macrons ønske om å bygge opp katedralen i løpet av bare fem år har blitt møtt med vantro. Planen om hurtig gjenoppbygging ses på som et forsøk å gå videre fra gule vester-protestene som har skapt store splittelser i landet.

Mange pengedonasjoner

Presidenten skulle opprinnelig holde en tale mandag, der han skulle legge frem etterlengtede planer for å dempe protestene mot regjeringen som har skjemt hans presidentskap. Talen ble utsatt etter brannen i Notre-Dame.

Storbrannen i katedralen brøt ut mandag. Brannen rolig utløst av en elektrisk kortslutning, tror politiet. En rekke personer og organisasjoner har donert penger til gjenoppbyggingen.