Israel stanset rakett fra Gazastripen

En rakett avfyrt fra Gazastripen er stanset av Israels rakettskjold. 32 palestinere ble såret under protester fredag, ifølge helsemyndighetene i Gaza by.

NTB

Raketten utløste sirener i den sørisraelske byen Sderot og omegn fredag kveld.

En talsmann for den israelske hæren sier fredagens rakettangrep var det første fra Gaza siden 12. juli.

Tidligere på dagen ble 32 palestinere såret da israelske soldater åpnet ild over gjerdet mellom Israel og Gazastripen, ifølge det palestinske helsedepartementet. Det skjedde i forbindelse med de ukentlige protestene mot blokaden.

En talsperson for den israelske hæren sier rundt 5.600 mennesker deltok i protesten. Noen av dem kastet håndgranater og andre eksplosive gjenstander mot soldatene, og de forsøkte også å nærme seg det tungt bevoktede gjerdet.

Talspersonen sier hun ikke er kjent med at det ble skutt med skarpt.

Siden mars 2018 har det vært jevnlige protester på Gazastripen. Minst 302 palestinere er drept av israelske soldater i området siden, de fleste av dem under demonstrasjoner og sammenstøt, ifølge nyhetsbyrået AFP. Sju israelere er blitt drept i Gaza-relatert vold i samme periode.

Protestene har blitt trappet ned de siste månedene. Det har skjedd i kjølvannet av en våpenhvile fremforhandlet av FN og Egypt mellom Israel og Hamas, den palestinske islamistbevegelsen som styrer Gazastripen.

Siden 2008 har det vært tre kriger mellom Israel og væpnede palestinere på Gazastripen.