Skal ha bedt nevøen drepe onkelen

Nevøen til Anis Amri (24), som i helgen ble pågrepet i Tunisia, ble også bedt om å slutte seg til IS.

Publisert Publisert

TERRORMISTENKT: Anis Amri ble skutt og drept i bydelen Sesto San Giovanni nord i Milano natt til fredag. En politipatrulje hadde da stoppet ham for å kontrollere identitetspapirene hans. Foto: TYSK POLITI (DKA) / SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Tunisieren som anklages for lastebilangrepet i Berlin, skal ha bedt sin 18 år gamle nevø drepe en onkel for så å reise til Europa for å slutte seg til IS.

Den 18 år gamle nevøen til Anis Amri (24) ble i helgen pågrepet i hjembyen Queslatia sammen med to andre menn som også skal ha vært i slekt med Amri. De er mistenkt for å ha tilhørt en «terrorcelle» som støttet Amri.

Drapet på ektemannen til en av Amris søstre skulle bevise nevøens lojalitet til jihadistgruppen IS, opplyser en tunisisk politikilde til den britiske avisen Telegraph.

Les også

Nevøen til Berlin-mistenkt pågrepet

TUNISIA: Naboer har vært på besøk hjemme hos foreldrene til Anis Amri i Oueslatia i Tunisia. Foto: Zoubeir Souissi / Reuters / Scanpix

Sendte penger til nevøen

Amri sendte ifølge tunisiske myndigheter penger til 18-åringen. Dette skal han ha gjort en stund før han gjennomførte terrorangrepet og drepte tolv mennesker på et julemarked i Berlin 19. desember.

18-åringen er sønn til en av Amris storesøstre. Han har bodd i hovedstaden Tunis, der han levde som arbeidsløs etter å ha droppet ut av skolen.

En av Amris eldre brødre har også blitt tatt inn til avhør, men har senere sluppet fri.

Les også

Her hyller terroristen IS

Skutt og drept i Italia

Amri greide å rømme etter at lastebilen braste inn i julemarkedet for en uke siden.

Han ble skutt og drept at italiensk politi etter å ha blitt stanset i en rutinesjekk på en jernbanestasjon i Milano fredag morgen. Da hadde politiet jaktet på ham i fire dager over hele Europa.

Publisert