Kraftig jordskjelv skapte panikk i Mexico

Et kraftig jordskjelv har rammet Mexico. Skjelvet kunne tydelig merkes i Mexico by, hvor bygningene ristet og jordskjelvalarmen gikk.

Publisert:

Folk samlet seg i gatene etter jordskjelvet. Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix.

NTB

Ingen skal ha omkommet i det kraftige jordskjelvet i Mexico, men skjelvet førte til store strømbrudd, og livredde mennesker flyktet ut på gaten i panikk.

Skjelvet rammet fredag ettermiddag lokal tid, hadde en styrke på 7,2 og kunne tydelig merkes i Mexico by, hvor jordskjelvalarmen gikk og bygningene ristet.

Rystelsene varte lenge og ble etterfulgt av 225 etterskjelv, melder Mexicos seismologiske institutt ifølge Reuters.

Store folkemengder samlet seg i gatene i landets hovedstad mens jorden ristet. Videoer lagt ut på Twitter viser bygninger hvor lampene svinger fram og tilbake. Minst 50 hus fikk skader i delstaten Oaxaca sør i landet.

Store strømbrudd

De fleste rakk å komme seg ut på gaten før skjelvet startet, ettersom jordskjelvalarmen startet 72 sekunder i forveien.

Skjelvet har ført til at nesten én million husstander har mistet strømmen i hovedstaden og sør i landet.

Både Oaxaca og Mexico by sliter fortsatt med gjenoppbyggingen etter jordskjelvet som førte til omfattende materielle skader i september. Da mistet 369 personer livet i et skjelv som ble målt til en styrke på 7,1.

Helikopterulykke

De eneste dødsfallene i kjølvannet av jordskjelvet var knyttet til en helikopterulykke. Mexicos innenriksminister Alfonso Navarrete Prida og en delstatsguvernør var ute for å inspirere skadene i Oaxaca da piloten mistet kontrollen over helikopteret 30–40 meter fra bakken.

Begge overlevde, men ifølge innenriksdepartementet mistet to personer på bakken livet. I tillegg ble flere passasjerer skadd.

Stor frykt

Skjelvets episenter lå i Oaxaca, rundt 35 mil sørøst for Mexico by.

– Det var forferdelig. Det begynte å riste, bilene kjørte her og der. Hva skulle jeg gjøre, sier 57 år gamle Mercedes Rojas Huerta til AP.

– Jeg er redd. Huset mitt er gammelt, sier en annen kvinne.

Hun sto ute på gaten med et håndkle rundt seg etter skjelvet i bydelen Condesa, som ble hardt rammet i det forrige jordskjelvet.

Sjefen for Mexicos sivilforsvar, Luis Felipe Fuente skriver, på Twitter at det foreløpig ikke har kommet rapporter om alvorlige skader. Landets transportdepartement har heller ikke fått meldinger om alvorlige skader på infrastruktur.

Publisert: