Sammenstøt i Caracas – pansret kjøretøy inn i folkemengde

Et pansret kjøretøy har kjørt inn i en gruppe demonstranter i Venezuelas hovedstad Caracas. Opposisjonsleder Juan Guaidó varsler nær forestående maktovertakelse.

Publisert Publisert

Bildet viser en konfrontasjon tirsdag mellom motstandere av Venezuelas president Nicolás Maduro og medlemmer av landets nasjonalgarde, som har skutt tåregass. Foto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó fotografert på Altamira-plassen i Caracas tirsdag. Foto: Fernando Llano / AP / NTB scanpix

En motstander av Venezuelas president Nicolás Maduro kaster tilbake en tåregassbeholder mot soldatene som skjøt den. Bildet er tatt ved flybasen La Carlota i Caracas tirsdag. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB scanpix

  • NTB-TT
  1. Leserne mener

Kjøretøyet, som skal tilhøre nasjonalgarden, ankom en demonstrasjon sammen med minst tre tilsvarende kjøretøy. Kjøretøyet kjører over en midtrabatt og rett inn i folkemengden.

Det er ikke kommet meldnger om sårede eller drepte etter overkjørselen.

En direktesending på fjernsynskanalen TN24 viser at demonstranter kaster en brannbombe mot kjøretøyet. Kjøretøyet svarer med å bruke vannkanon for å slukke flammene, snur og kjører unna folkemengden, ifølge opptak som er lagt ut på Twitter.

Tidligere på dagen ble det hørt skyting nær et møte som opposisjonsleder Juan Guaidós holdt ved den militære flybasen La Carlota i hovedstaden.

Øyenvitner fortalte da ifølge nyhetsbyrået Reuters at menn i militæruniformer som var på stedet med Guaidó, og militære som støtter president Nicolás Maduro, skjøt mot hverandre.

Senere tirsdag forelå det fortsatt ingen nærmere detaljer om hendelsen. Bilder på BBC viser at Guaidó holder nok et massemøte i en annen del av byen. Det er mange folk i gatene, og situasjonen er uoversiktlig.

Tidligere på dagen offentliggjorde Guaidó en video med seg selv, omgitt av det som ser ut til å være flere tungt bevæpnede regjeringssoldater og med opposisjonslederen Leopoldo López bak seg, angivelig filmet nær flybasen ved daggry.

Han varslet der på nytt at en reell maktovertakelse er nær forestående.

– Tiden er inne for å øke presset i gatene. Tre dager gjenstår til 1. mai, sto det på en plakat under tittelen «operasjon frihet» som Guaidó hadde lagt ut på Twitter søndag.

35-åringen oppfordret videre venezuelanere til å møte fram ved flybasen for å vise sin støtte, men ikke lenge etterpå kom det meldinger om bruk av tåregass fra området.

Publisert