Disse ti byene har verdens beste restauranter

Du trenger ikke reise langt for å spise svært godt.

TOPP MAT: På Celler de Can Roca, som ligger i Girona nordøst for Barcelona, serveres moderne spansk mat.
EN AV VERDENS BESTE MATREGIONER: Emilia-Romagna med trillingbyene Parma, Modena og Bologna er blant Italias, og kanskje verdens beste matregioner. Friske markeder finnes i alle tre byene.
KLATRER: Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maaemo er glad for anerkjennelsen i den ferske restaurantkåringen.
PÅ TREDJE PLASS: Noma i Danmark har to Michelinstjerner, og selv om den må se seg slått av spanske Celler de Can Roca og italienske Osteria Franscescana og er nede på en tredje plass.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Noen ganger er maten målet med reisen. Slik er det med flere av restaurantene på den ferske kåringen.

Mandag kveld ble listen med de 50 beste restaurantene i verden sluppet av britiske Restaurant Magazine.

Noma ned på tredje plass

Noma i København, som lenge har vært verdens aller beste restaurant er slått av spanjolene og italienerne.

Celler de Can Roca i Girona nordøst for Barcelona tok førsteplassen foran Osteria Franscescana i Modena og Noma i København.

VERDENS BESTE: Brødrene Joan, Jordi og Josep Roca driver verdens beste restaurant Celler de Can Roca i Girona i Spania

Den danske hovedstaden byr på langt mer enn bare Noma – og får du ikke bord der kan du sjekke disse spisestedene.Verdens beste restaurant drives av brødrene Roca, og menyen er katalansk med en moderne vri. De tre brødrene Joan, Jordi og Josep er henholdsvis kokk, dessertkokk og vinkelner.

Spania markerer seg på listen, og på sjette plass ligger restauranten Mugaritz i San Sebastian nord i landet. Byen er kjent som et kulinarisk mekka, og har flere Michelin-stjerner pr. innbygger enn noe sted i verden.

Norge er med

To-stjernerestauranten Maaemo i Oslo klatret 15 plasser på listen, og har nå en solid 64. plass. De fikk beskjeden i forrige uke, da restaurantene fra 50 til 100 ble lansert.

— Vi er begeistret over å klatre på listen over World’s 50 Best Restaurants, og vi er beæret over å bli anerkjent av stemmepanelet. Verden er stor, og denne anerkjennelsen er et stort løft til teamet vårt som bruker så mye tid på restauranten, uttalte kjøkkensjef og medeier Esben Holmboe Bang til Osloby.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

Det aller beste i Italia

Dokumentarserien «Chef´s Table» på Netflix er det en hyllest til flere av kokkene og restaurantene på listen.

Kokken Massimo Bottura på Osteria Franscescana forteller om sin karrière – fra bestemorens kjøkken hjemme til New York og deretter tilbake til hjembyen Modena for tilfredsstille å kresne, men matglade italienere.

Modena ligger i Emilia-Romagna, midt mellom Parma og Bologna – blir beskrevet som området hvor du får Italias beste mat. Trillingbyene representerer det beste av Italiensk matkultur, hvor kvalitet og tradisjon prioriteres som få andre steder.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Publisert: