Verdens 10 mest besøkte land

Nesten 84 millioner besøkte nummer én på listen.

FRANKRIKE: Landsbyen Tourtour i Provence er en av de aller vakreste i området. Frankrike er verdensledende med flest turister i året, viser en ny rapport fra UNWTO.
USA: USA er et av verdens største turistland. I fjor besøkte rundt 300.000 nordmenn landet, inkludert ferie-, fritid- og forretningsreisende. Bildet er fra Williamsburg i Brooklyn.
RUNDTUR: Frankrike er et enkelt land å reise i – både med bil og tog. En rundtur i Provence kan anbefales.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Mens verdens minst besøkte land, stillehavsøya Nauru, har rundt 160 besøkende hvert år, har verdens mest besøkte land, Frankrike, snaue 84 millioner besøkende. Norge haddetil sammenligning ca. 4,8 millioner internasjonale turister på besøk i fjor, en liten oppgang fra året før.

Internasjonal turisme øker på femte året

Frankrike er ifølge Verdens turismeorganisasjons (UNWTO) ferske rapportlandet med aller flest turister i 2014 . Landet har toppet listene de siste årene.

Og vi reiser stadig mer. Rapporten viser at det var over 1,1 milliarder turister i 2015 mot 674 millioner i 2000 og 940 millioner for fem år siden. I 1950 var det 25 millioner internasjonale turister.

Drømmer du om annerledes reisemål? Her blir du stort sett alene:

Les også

Verdens ti minst besøkte land

Verdens mest besøkte land

1. Frankrike: 83,7 millioner besøkende

FRANKRIKES GRAND CANYON: Den menneskeskapte innsjøen St. Croix har en himmelsk blåfarge som endrer seg med dagslyset. Ved broen kan du leie båter og dra innover elven i Gorges du Verdon.

Landet holder seg på topp av listen, et lite hestehode foran nummer to. Frankrike er et enkelt land å reise i – både med tog og bil. Og det har det meste for turister: Storbymetropolen Paris, avslappende og vakre Provence, Nice, vinområdene i Bordeaux, Burgund og Champagne, Cognac, kysten både mot Middelhavet og Biscaya-bukten. God mat. God vin. Sjekk dette vakre stedet:

Les også

Gorges du Verdon er Frankrikes svar på Grand Canyon

Og en nydelig øy:

Les også

Er dette en av Europas best bevarte reisehemmeligheter?

2. USA: 74,8 millioner besøkende

Syv prosent økning i antall turister fra 2013 til 2014 er mye for det store landet i vest. Bare fra Norge har nye og flere direkteruter til San Francisco, Florida og New York gjort sitt for det. Rundt 300.000 nordmenn reiste til USA i fjor, ifølge USASpesialisten.

Trenger du guide til New York? Sjekk disse sakene:

Les også

Williamsburg: Den ultimate guiden til en av New Yorks kuleste områder

Les også

Her spiser du godt i New York

Les også

Ti steder du må stoppe på Manhattan

3. Spania: 65 millioner besøkende

Landet topper norske reiselister, og det gjenspeiler seg også på den internasjonale listen. Horder av europeere strømmer til den spanske kysten på sommeren, særlig tyske, britiske og skandinaviske turister elsker Spania.

Antall besøkende økte med fire millioner i fjor – det er rekord.

Lyst til å ta en «reiserekord»?

Les også

Fem små land du lett kan besøke på under et døgn

JA, VI ELSKER SPANIA: Spania er ikke bare nordmenns favorittreisemål, det er det tredje mest besøkte turistlandet i verden. Bildet er fra Puerto de Sollér på Mallorca.

4. Kina: 55,6 millioner besøkende

Kina har en enorm vekst, både i antall ankomne turister og på reiser ut av landet. Kinesernes forbruk på utenlandsreiser økte ifølge UNWTO med 27 prosent i 2014, og står for 13 prosent av den totale internasjonale turismen.

Etter at reiselivet ble bedre tilrettelagt, er landet blitt et svært populært reisemål både for forretnings— og fritidsreisende.

Les også

Reisehemmeligheten «alle» vet om - men få besøker 

5. Italia: 48,6 millioner besøkende

Det tredje europeiske landet på topplisten, ikke så overraskende kanskje. Italia er et populært reisemål for nordmenn, selv om vi aller helst velger Spania. Landet ligger på sjette plass på den europeiske topplisten i Tickets reiseundersøkelse for vinteren.

Trenger du reisetips?

Les også

Se kysten av Toscana fra en Vespa

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

6. Tyrkia: 39,8 millioner besøkende

Tyrkia er et av de rimeligste landene å reise til om dagen. Ifølge Tickets nye reiseundersøkelse for vinteren 2015 er Tyrkia på åttende plass av nordmenns favorittreisemål.

Frister øylivet?

Les også

Fem vakre øyer i Middelhavet du kanskje ikke har hørt om

7. Tyskland: 33 millioner besøkende

Landet har satset stort på å markedsføre seg mot turister, og det ser ut til å ha fungert. Antall besøkende økte med to millioner fra 2013 til 2014. Deilige storbyer som Berlin, Hamburg og München, oktoberfest, ølfestivaler og «uventede karibiske øyer» er kanskje noen av grunnene.

Reiselysten?

Les også

De billigste storbyene i høst

8. Storbritannia: 32,6 millioner besøkende

Storbytur til London, en herlig tur til Cornwall og naturopplevelser i Wales. Det er mange grunner til å besøke Storbritannia. Landet ser også en oppgang, i fikk rundt én million flere besøkende i fjor enn året før.

Sjekk denne deilige saken:

Les også

Hva er det med denne engelske kystbyen?

HERLIGE MEXICO: Nykommer på årets ferske liste. Mexico har økt med hele 20 prosent fra året før, med hele fem millioner flere turister. Bildet er fra øya Isla Holbox utenfor Yucatánhalvøya.

9. Russland: 29,8 millioner besøkendeDe siste årene har Russland blitt en stor turistmaskin, og kommet seg inn på topplisten. Tradisjonelt et kostbart land å feriere i for nordmenn, men i år svekket rubelen seg kraftig mot den norske kronen.

St. Petersburg har ifølge Forex banks storbyoversikt en indeks på 53, det betyr nesten halvparten av kostnadsnivået her hjemme.

10. Mexico: 29,1 millioner besøkende

Mexico slår ut Thailand fra fjorårets liste, og kommer inn på en tiende plass.

Landet har aller største vekst i Nord-Amerika, hele 20 prosent økning fra året før, og knuser totalt antall for besøkende til Karibia, og ligger foran både USA og Canada.

Om rapporten:

UNWTOs rapport har målt turisme siden 1990, og tallene er basert på data som er tilgjengelig i hvert land. Tallene i denne saken er basert på turister ankomst til landene, og baserer på både forretnings-, ferie— og fritidsreisene.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Få reiseinspirasjon her:

Publisert: