Etterlyser savnede etter terrorangrep i konsertlokale: - Har du sett søsteren min?

Familie og venner leter etter sine kjære som var på konsert fredag kveld. Andre er alt bekreftet omkommet.

Publisert: Publisert:

komedsesdsze-BEwd2pzkrQ.jpg

  • Jeanette Sjøberg
  • Reidun J. Samuelsen
  • Vibeke Knoop Rachline
Les også

Tidslinje: Slik var terrornatten

«Vi har ikke hørt noe fra min søster Gaelle siden i går kveld. Hvis noen har nyheter, rop ut!» Slik lyder teksten på Facebook-meldingen fra Benoit Messager.

twitter.jpg

Fredag kveld Kl. 21.50: Tre eller fire umaskerte personer begynner å skyte inne i konsertlokalet Bataclan i Boulevard Voltaire, der rockebandet Eagles of Death Metal skal spille for over 1500 publikummere. Over 100 personer blir tatt som gisler. 87 mennesker blir drept i dette angrepet.

Lørdag erFacebook-siden til arrangementetfull av bilder. Unge mennesker smiler mot oss, en av dem er Gaëlle Messager som etterlyses av søsteren Benoit.

En venninne har etterlyst henne via Twitter:

En far etterlyser sin datter, som var på konserten:

«Jeg har ikke hørt fra min datter som var på Bataclan», skriver faren George Salines påTwitterom datteren Lola Salines. Hun er også etterlyst av andre på konsertarragementets Facebook-side.

— Ladet om før de fortsatte å drepe

Den nøkterne nyhetsmeldingen sier lite om hvilket mareritt som utspilte seg i konsertlokalet. En av de overlevende, Fahmi B., sier til dentil den franske avisen Liberationat de først trodde skuddene var endel av sceneshowet.

Fahmi forteller videre at drapsmennene fortsatte å skyte på publikum som var falt eller hadde kastet seg på gulvet – de brydde seg ikke om de skjøt levende eller døde. Flere vitner forteller at skytingen pågikk i lang tid, og at gjerningsmennene rolig kunne lade om flere ganger før de fortsatte å drepe.

Musikkfan drept under konserten

En av dem som er bekreftet omkommet, er en 44 år gammel mann som går under navnet «Dado»,skriver lokalavisen fra hans hjemregion.

Han jobbet i skatteetaten i Paris, men hans store lidenskap var musikken. 44-åringen fra Auvergnat bodde alene i den franske hovedstaden. Fredag kveld var han på Eagles of Death Metal-konserten på Bataclan. Han ble drept da terroristene åpnet ild mot publikum.

«Fylt med sorg»

Valentin Ribet var også til stede på konserten. Den unge advokaten jobbet med antikorrupsjonssaker, og studerte i London.

London School of Economics bekreftet lørdag Ribets død, skriver den britiske avisenThe Mirror. De har lagt ut følgende melding på sin Twitter-konto:

«Våre hjerter er fylt med sorg over denne nyheten»

Tre søsken feiret bursdag

I tidsrommet 21.20–21.43 dør 27 mennesker som er ute for å nyte fredagskvelden i Paris. Selvmordsbombere og maskerte terrorister med skytevåpen, går til angrep i flere restaurantstrøk.

To søstre, Halima og Hajer Saadi, er blant dem som er ute for å feire en bursdag. Jentene kommer opprinnelig fra Tunisia, og de er ute sammen med broren Khaled Saadi, skrivertunisiske nettaviser.

De to jentene rammes av kulene. Broren unnslipper de terroristene.

- En ung mann bar på en jente

Et av de første stedene det åpnes ild er restauranten Le Petit Cambodge i 10. arrondissement. En av gjestene forteller om de grusommere scenene som åpenbarte seg etter at terroristene hadde skutt rundt seg:

— Alle var på gulvet. Alt var stille. En ung mann bar på en jente. Hun så ut til å være død, fortalte mannen, ifølge den britiske avisen The Guardian.

Publisert: