Minst 13 drept i eksplosjoner i Istanbul

Minst 13 personer er drept i eksplosjoner utenfor en fotballstadion i Istanbul lørdag.

Publisert Publisert

EKSPLOSJON: Politiet ankommer åstedet for eksplosjonen i Istanbul lørdag kveld. Foto: Murad Sezer / Reuters

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge landets innenriksminister Süleyman Soylu var det en bilbombe som eksploderte. Han sier 20 personer er skadd, alle politifolk. Ministeren hadde ingen informasjon om drepte.

– En bil fullpakket med eksplosiver antas å ha eksplodert der hvor spesialpolitiet var plassert nær utgangen Bursaspor-fansen brukte når de forlot kampen, sier Tyrkias innenriksminister Süleyman Soylu til det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Eksplosjonen skjedde utenfor stadion til Istanbul-laget Besiktas, ikke langt fra Taksimplassen, etter lørdagens kamp mot Bursaspor, to av Tyrkias beste fotballag.

Vitner på stedet forteller at det kunne høres skyting etter det som blir beskrevet som et væpnet angrep mot politiet. Det skal også ha blitt hørt to eksplosjoner.

Den tyrkiske transportministeren Ahmet Arslan kaller hendelsen for et terrorangrep, og fordømmer det som har skjedd.

Kringkastingsforbud

– Jeg hørte to eksplosjoner, to lyder, og nå ambulansesirener i retning stedet, sier nyhetsbyrået AFPs korrespondent.

TV-bilder fra stedet viser omfattende ødeleggelser og minst et utbrent kjøretøy.

– Det var som helvete. Flammene gikk helt opp til himmelen. Folk søkte ly. Det var helt fryktelig, forteller Omer Yilmiz, som satt på en kafé i nærheten.

TV-kanalen CNN Türk melder at politiet raskt har sperret av et område nær Besiktas Vodafone Arena, som ikke ligger langt unna Istanbul-kontoret til statsminister Binali Yildirim.

Den tyrkiske regjeringen var raskt ute med å pålegge kringkastingsforbud i hele landet etter eksplosjonene lørdag kveld, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Mistenker PKK

En rekke terrorhandlinger har blitt utført i Tyrkias to største byer, hovedstaden Ankara og Istanbul, de siste årene.

Ingen gruppe har påtatt seg ansvaret for angrepet, men det faktum at politiet var målet og at angrepet skjedde to timer etter kampen, da de sivile hadde forlatt stedet, tyder på at det er kurdiske opprørere framfor IS som står bak, mener BBCs Tyrkia-korrespondent Mark Lowen.

Kurdiske opprørere har stått bak to angrep i Ankara, mens tre som har rammet Istanbul er det angivelig IS som har utført.

I juni ble 37 personer drept i selvmordsangrep på flyplassen Atatürk i Istanbul, mens i august ble 57 personer drept, 34 av dem barn, i et selvmordsangrep mot et kurdisk bryllup i den sørøstlige byen Gaziantep. Myndighetene mistenker IS for å stå bak begge angrepene.

Publisert