Har meldt seg for politiet i Malmö

Politiet etterlyste onsdag formiddag Marian Clita (58) fra Romania for drapet på den norske kvinnen Vera Vildmyren (42).

DREPT: En norsk kvinne ble tirsdag formiddag funnet drept i 20 etasje på på Hotel SAS Radisson Blu i København. Arkivfoto: Scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Marian Clita (58), som er mistenkt for drapet på norske Vera Vildmyren (42) i København mandag kveld, tilsto onsdag ettermiddag drapet da han meldte seg for politiet i Malmö.

— Mannen kom ved 16.30-tiden inn i resepsjonen på hovedpolitistasjonen her i Malmö og sa han hadde drept en kvinne i Danmark og at han var den som var etterlyst, forteller talsmanns Calle Persson i skånepolitiet til NTB.

Dansk politi etterlyste onsdag formiddag Marian Clita (58) fra Romania for drapet på den norske kvinnen Vera Vildmyren (42). Kvinnen, som var kabinansatt i SAS, ble funnet drept på SAS Radisson Blu-hotellet i Amager i København tirsdag formiddag.

— Den etterlyste meldte seg for svensk politi klokken 16.30. Han er anholdt og vi håper på en rask utlevering, kanskje allerede onsdag kveld, sier politikommissær Henning Schou Kofoed ved københavnpolitiets voldsavdeling til. NTB

— Vi arbeider for å kontrollere at identitetspapirene hans er ekte og stemmer før han kan utleveres til Danmark. Vi er egentlig 99,9 prosent sikre på at han er den mannen han oppgir å være, men vi må bare være helt sikre, forteller Persson.

Mannen som er mistenkt for drapet ble også dømt for drap i Romania i 1985.

Saken oppdateres.

Publisert:
ETTERLYST: Overvåkingskameraer på Radisson Blu-hotellet på Amager har fanget opp bilder av mannen politiet nå etterlyser.
HØRTE SKRIK: I 20-tida mandag kveld hørte vitner at det ble banket på døren til kvinnens hotellrom i 20. etasje, og kort tid etter ble det hørt skrik og støy fra rom 2025. Arkivfoto: Scanpix