16 elever og to lærere fra samme skole på ulykkesflyet

Skoleturen til Spania endte trolig i tragedie for 16 elever og to kvinnelige lærere fra samme skole i den tyske byen Haltern am See.

Publisert Publisert

SØRGER: Elever samlet seg og tente lys utenfor ved den videregående skolen Josef-Koenig- Gymnasium tirsdag ettermiddag. Foto: REUTERS/Kirsten Neumann

  • Olga Stokke

Voksne og barn brøt sammen i den tyske byen Haltern am See da nyhetene om flyulykken kom tirsdag formiddag. Flagget henger på halv stang.

Ifølge lokalavisenHalternerZeitung.dei Haltern, ikke langt fra Köln i Tyskland, skal 16 elever og to kvinnelige lærere fra Joseph-König-Gymnasium ha vært om bord ulykkesflyet. Elevene hadde vært på en ukes utvekslingstur i Barcelona da de tirsdag skulle reise hjem igjen.

Haltern er en småby med ca 37.000 innbyggere.

Avisen skriver at skoleminister Sylvia Löhrmann (De Grønne) tirsdag uttalte «vi vet at skolegruppen gikk om bord i flyet».

Foreldre visste ikke

Ennå uvitende om flyulykken hadde noen foreldre reist til flyplassen i Düsseldorf for å møte sine ungdommer. Der ble de møtt av et kriseteam som kunne fortelle at ungdommene deres trolig var med Airbus A320-flyet fra Barcelona til Düsseldorf, som hadde styrtet i Sør-Frankrike.

Skolens leder, Ulrich Wessel, skal ha sendt alle elevene hjem. Et team av både akuttleger og annet helsepersonell er nå etablert på skolen.

På Facebook gir folk uttrykk for sjokk, sorg og fortvilelse over ulykken som har rammet byen deres.

Gråtende ungdommer

— Når man snakker med kundene og folk på gaten merker man at en hel by er i sjokk. Her kjenner alle alle, sier Daniel Scharlau, ansatt i en bokhandel i Haltern til Halterner Zeitung.

En av byens kirker, St. Sixtuskirche, har åpnet sine dører for sørgende elever fra Joseph-König-Gymnasium. Ungdommer ligger i armene på hverandre og gråter.

Det verste

Byens ordfører, Bodo Klimpel, sier : - Vi er i sjokktilstand. Dette er det verste man kan forestille seg. Kriseapparatet er nå i sving for å ta seg av de pårørende.

Publisert