Trump vinner i to stater

Donald Trump vinner i både Michigan og Mississippi, mens Hillary Clinton ser ut til å tape Michigan.

VINNER: Hillary Clinton slår Bernie Sanders i nominasjonsvalget i Mississippi, viser prognoser fra TV-kanalene CNN og Fox. FOTO: SCANPIX

NTB

Dermed ser den kontroversielle eiendomsmogulen ut til å øke sitt forsprang i den republikanske nominasjonskampen. Michigan og Mississippi har flest delegater, henholdsvis 59 og 40, blant delstatene der de republikanske velgerne stemmer tirsdag.

Det ligger også an til at Hillary Clinton slår Bernie Sanders i nominasjonsvalget i Mississippi, viser prognoser fra TV-kanalene CNN og Fox.

Det holdes også nominasjonsmøter i Idaho og Hawaii natt til onsdag norsk tid.

Har erklært seier

New York Times, FOX og CBS er blant de store mediene som anslår at Trump har vunnet i de to første statene. I Michigan ligger han an til å få rundt 38 prosent av stemmene, mens han trolig snapper halvparten av stemmene i Mississippi.

Trump har allerede erklært seier via Twitter, der han skriver både «Takk, Mississippi!» og «Takk, Michigan!».

Det er foreløpig ikke avklart hvor mange delegater hver av kandidatene får fra de to delstatene. Før tirsdagens valg hadde Trump 384 delegater, Ted Cruz 300, Marco Rubio 151 og John Kasich 37. For å vinne nominasjonen i Det republikanske partiet trenger man 1.237 delegater.

Dødt løp

To delstater er i potten på demokratisk side i tirsdagens valg. Clinton ser ut til å vinne i Mississippi, og hun har også ledet klart på meningsmålingene i den viktige delstaten Michigan.

Her er det imidlertid så godt så dødt løp mellom Clinton og Bernie Sanders ut på morgenkvisten. Da drøyt 70 prosent av stemmene var talt opp, hadde Sanders fordelen med 51 mot 47,1 prosent.

I Mississippi skal 36 demokratiske delegater fordeles, mens 130 delegater står på spill i Michigan. I tillegg kommer 5 såkalte superdelegater i Mississippi og 17 i Michigan, som kan stemme fritt på Demokratenes landsmøte.