Norge til Eurovision-finalen

Norge er videre fra semifinalen i Eurovision Song Contest. Dermed får Mørland & Debrah Scarlett framføre «A Monster Like Me» i finalen i Wien lørdag.

Publisert:

Kjetil Mørland og Debrah Scarlett med sangen «A Monster Like Me» under semifinalen i Eurovision Song Contest 2015 i Wiener Stadthalle torsdag kveld. Foto: Jessica Gow/ NTB scanpix

NTB

– Dette var helt fantastisk. En uvirkelig følelse, sa Kjetil Mørland tilNRKrett etter at resultatet var klart.

– Uvirkelig øyeblikk

– Det var helt fantastisk å stå på den scenen. Det var et uvirkelig øyeblikk. Så mye kjærlighet og glede. Jeg er full av lykkerus akkurat nå, fortalte Debrah Scarlett.

Stian Malme, NRKs delegasjonsleder, har tro på den norske duoen i finalen.

– Vi er overlykkelige nå, man vet aldri hvordan det skal gå i Eurovision. Dette nummeret med Mørland & Debrah Scarlett i spissen har alle forutsetninger til å gå helt til topps i finalen på lørdag, sier Malme.

Også Sverige med

Også Sveriges Måns Zelmerlöw gikk videre med låta «Heroes». 28-åringen har deltatt i Melodifestivalen to ganger tidligere som artist.

De andre åtte som er blant de utvalgte landene fra torsdagens semifinale, er Litauen, Polen, Slovenia, Montenegro, Kypros, Aserbajdsjan og Israel.

Dermed ble det ikke finaleplass på Island og deres bidrag, Maria Ólafs og «Unbroken». I tirsdagens semifinale ble både Danmark og Finland slått ut.

De «fem store» i Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) – Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania – er direkte kvalifisert til finalen. Det er også arrangørland og fjorårsvinner Østerrike, samt gjestedeltaker Australia.

Publisert: