Schumer: – Trump truer med å holde statsapparatet stengt lenge

Donald Trump truer ifølge demokraten Chuck Schumer med å holde statsapparatet stengt i «måneder eller år» hvis det ikke settes av penger til en mur mot Mexico.

Publisert Publisert

PRESSEMØTE: President Donald Trump snakker med reportere under et pressemøte om grensesikkerhet torsdag. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Schumer, som er Demokratenes leder i Senatet, uttalte seg etter et nytt møte om nedstengningen som fant sted i Det hvite hus fredag. Trump krever at det settes av 5 milliarder dollar til bygging av en grensemur langs USAs 3145 kilometer lange grense mot Mexico, hvis ikke nekter han å godkjenne budsjettet.

Demokratene og flere republikanere i Kongressen vil ikke gå med på det, og uten noe budsjett på plass må store deler av det amerikanske statsapparatet holdes stengt. Flere hundre tusen ansatte må dessuten møte på jobb uten lønn, blant dem flygeledere.

LEDER-DUO: Nancy Pelosi og Chuck Schumer snakker med pressen etter et møte med Donald Trump 2. januar. Foto: Jacquelyn Martin, AP / NTB scanpix

– Vi fortalte presidenten at det er nødvendig at statsapparatet holdes åpent. Han nekter, sier Schumer. Lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, omtalte møtet som «langvarig og til tider hissig».

I fredagens møte deltok både ledere fra både Demokratene og Republikanerne, dagen etter at Demokratene stemte gjennom et symbolsk budsjettvedtak i Representantenes hus som ikke inneholder pengene Trump krever til den omstridte grensemuren mot Mexico. Vedtaket vil neppe overleve verken behandling i Senatet eller presidentens veto.

I vedtaket foreslår Demokratene å sette av 1,3 milliarder dollar til grensegjerder og 300 millioner til å styrke grensesikkerheten gjennom andre tiltak, ifølge Reuters.

Publisert