Trump om Cohen: – En løgner

– Han er en løgner, skal Donald Trump ha sagt da det ble kjent at hans eksadvokat Michael Cohen er dømt til tre års fengsel, ifølge CNN.

Publisert Publisert

DØMT: Michael Cohen var Donald Trumps private advokat og en av presidentens fremste rådgivere og ledere i forretningsimperiet Trump Organization. Onsdag ble han dømt til tre års fengsel. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Det har så langt vært stille i offentligheten fra president Donald Trump etter at hans tidligere advokat Michael Cohen ble dømt til tre års fengsel for blant annet ulovlig valgkampfinansiering onsdag.

Ifølge CNNs kilder i Det hvite hus skal Trump ha kaldt Cohen «en løgner» da han så nyheten på TV fra leiligheten sin i presidentboligen.

– Min plikt

Det hvite hus ønsker ikke å kommentere saken overfor den amerikanske TV-kanalen, men en av kildene viser til en Twitter -melding presidenten publiserte forrige uke hvor det sto:

– Han løy og burde, etter min mening, sone en fullferdig straff, skrev han.

I retten onsdag påtok Cohen seg ansvaret for kriminelle handlinger, «inkludert handlinger som omfattet USAs president».

– Det var min plikt å dekke over hans skitne handlinger, sa Cohen. Han sa også at «blind lojalitet» overfor Trump «førte meg inn på mørkets vei i stedet for lysets vei».

Hysj-penger

Cohen var tiltalt for blant annet skatte- og finanslovbrudd, inkludert brudd på loven om valgkampfinansiering. Han erklærte seg i august skyldig i åtte tiltalepunkter, hvor et av punktene handlet om at han organiserte en utbetaling av penger til folk for å ti stille og dermed beskytte presidenten.

Han sier blant annet at Trump ga ham i oppdrag å betale pornostjernen Stormy Daniels for å ikke snakke om affæren hun hevder å ha hatt med Trump.

Nylig erklærte Cohen seg også skyldig i å ha løyet i en kongresshøring om et eiendomsprosjekt Trump planla, men ikke gjennomførte i Russland.

Publisert