Israel kaller inn sine ambassadører til hastemøte

Ambassadører i FN-land som stete for full byggestans i de ulovlige bosetningene på den okkuperte Vestbredden, er innkalt til møter hos det israelske utenriksdepartementet.

Publisert Publisert

LITE FORNØYD: FN-resolusjonen falt ikke i god jord hs Israels statsminister Benjamin Netanyahu lørdag. Foto: Dan Balilty / Reuters / Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Alle ambassadører med unntak av USAs representant, er bedt om å komme til Utenriksdepartementet for «personlige møter» søndag, opplyser departementets talsmann Emmanuel Nahson.

Myndighetskilder sier til Haaretz at de kan de forvente seg en real reprimande, og Ynet skriver at de er innkalt til tross for at de ikke arbeider på søndager og at det er jul.

Landene med ambassadører i Israel, som stemte gjennom resolusjonen, er Russland, Kina, Japan, Ukraina, Frankrike, Storbritannia, Angola, Egypt og Spania.

I alt 14 av 15 medlemmer i FNs sikkerhetsråd stemte fredag for resolusjonsforslaget, og USA unnlot å stemme og la heller ikke ned veto, noe landet har hatt som praksis.

– Avgjørelsen som ble fattet, var skammelig og fordomsfull, men vi tåler det. Det vil ta tid, men denne avgjørelsen vil bli annullert, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu lørdag.

Publisert