Lysene tent for Carl Espen i Eurovision

På kommando tente publikum i salen sine mobil-lys for Carl Espen Thorbjørnsen onsdag i den første gjennomkjøringen før semifinalen i Eurovision.

Publisert:
svp://32320
NTB

Norge skal på scenen som tredje av de 15 nasjonene som kjemper om ti av plassene i finalen lørdag.

— Det var veldig fint. Mobiltelefonene var en fin detalj, sa Carl Espen etter framføringen av «Silent Storm».

Mer trygg

Han har fått skryt for å se mer trygg og mindre nervøs ut på scenen nå enn tidligere, noe han også bevisst har øvd på.

— Og så er jo dette fremdeles litt nytt for meg, og jeg får erfaring for hver gang jeg står på scenen. Så jeg tar det med meg, forklarer Norges Eurovision-håp.

Låtskriveren, Carl Espens kusine Josefine Winther, var meget fornøyd.

— Sangen var helt perfekt. Og den lille tenningen og energinivået kommer i kveld, sa hun etter prøven onsdag ettermiddag.

Juryene stemmer

Og andre prøve, som holdes onsdag kveld, kan være avgjørende. Det er nemlig den som er basis for jurystemmene fra rundt om i Europa - mens TV-seerne stemmer på sine favoritter under selve semifinalen torsdag kveld.

Mens den norske artisten tidligere under oppholdet i København har vært både høyt og lavt, blant annet i Tivoli, er regimet et annet nå.

— Det blir å holde seg inne og ikke være så mye ute i kulden. Nå er det slutt på alle fornøyelser, slår Carl Espen Thorbjørnsen humoristisk fast.

Sverige og Island videre

Eurovision Song Contest holdes i B & W Hallerne i København, etter at Danmark vant i fjor. Våre nordiske naboland Sverige og Island gikk videre fra den første semifinalen tirsdag, mens Finland er i torsdagens semifinale.

Som vertsland er Danmark direkte kvalifisert til finalen, sammen med «de fem store» - Spania, Italia, Tyskland, Storbritannia og Frankrike.

PRØVE: Carl Espen Thorbjørnsen synger under første generalprøve onsdag, i forkant av semifinalen i Eurovision Song Contest. Foto: scanpix

svp://32320
Publisert: