Rundt 50 regjeringssoldater drept av Taliban i Afghanistan

Om lag 50 regjeringssoldater er drept av opprørere nord i Afghanistan. Opprørerne var iført regjeringshærens uniformer og kom kjørende i et militært kjøretøy.

Publisert: Publisert:

Afghanske soldater holder vakt ved inngangen til militærbasen som ble angrepet av Taliban fredag. Foto: AP / NTB scanpix

NTB

Angrepet var rettet mot en militærbase i Mazar-i-Sharif, der norske soldater som deltok i den NATO-ledede ISAF-styrken, var stasjonert i nærmere ti år.

De første meldingene gikk ut på at åtte soldater var drept. Men ifølge en militærtalsmann har tallet på døde steget til 50. I tillegg er over 70 såret.

En talsmann for Taliban, Zabihullah Mujahid, hevder at over 100 regjeringssoldater er drept i angrepet mot militærbasen.

Kampene ved militærbasen, som ligger noen få kilometer utenfor sentrum av provinshovedstaden i Balkh-provinsen, pågikk i flere timer.

Fredagens angrep er det andre mot en militært mål på kort tid. I mars ble 49 mennesker drept og 76 såret i et angrep mot et militært sykehus i Kabul. Den ytterliggående islamistgruppa IS påtok seg ansvaret.

Publisert: