Flyktningbåt kolliderte med gresk kystvaktfartøy

Minst syv mennesker døde etter at trebåten de satt i, kolliderte med et gresk kystvaktfartøy utenfor øya Lesvos i Egeerhavet.

Publisert:

Flyktninger i redningsvester kan skimtes ved siden av dette greske kystvaktfartøyet etter at det kolliderte med en trebåt full av migranter og flyktninger utenfor Lesvos torsdag. Foto: Giorgos Moutafis / Reuters / NTB scanpix

  • Sigrid Haaland
  • NTB

Blant de døde som er hentet opp av vannet, var fire barn. 31 andre mennesker, alle flyktninger og migranter, ble reddet opp av sjøen i live, opplyser den greske kystvakten torsdag. Omstendighetene rundt kollisjonen er foreløpig ikke kjent, men trebåten sank få minutter etter at den krasjet med det 30 meter lange kystvaktfartøyet torsdag morgen.

Panisk

Sofie Østergaard (39) fra Bergen har reist ned som frivillig for å hjelpe flyktninger som kommer til Lesbos, og ble selv vitne til kollisjonen.

— Vi satt på stranden, og fulgte båten med kikkert. Det var høye bølger, og jeg oppfattet det slik at kystvakten la seg ved siden av båten for å beskytte den, forteller hun.

— Plutselig så jeg masse røyk, og mange mennesker med redningsvester som fløt i vannet og svømte i vill panikk i flere retninger, sier hun.

39-åringen forteller til TV2 at mange av flyktningene er dårlig utstyrt under overfarten, og at mange av barna kun har på seg armringer.

Les også:

Les også

Massiv pågang av nye flyktningguider

Les også:

Les også

33,6 mrd til bistand

Over 3000 døde eller savnet

Nesten hver dag omkommer mennesker i forsøket å ta seg over Egeerhavet fra Tyrkia til Hellas. Onsdag druknet en kvinne, en jente og et spedbarn da båten de var i, kantret.

Torsdag ble det også rapportert at en gummibåt med en libanesisk familie på tolv sank i Egeerhavet tidligere denne uka. Slektninger i Beirut har fortalt at bare tre familiemedlemmer overlevde, mens fire fortsatt er savnet. Båten seilte ut fra Tyrkia mandag kveld.

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har over 590.000 flyktninger og migranter siden januar i år kommet til Europa ved å krysse Middelhavet. Over 3.000 er døde eller savnet.

Flertallet av flyktningene og migrantene, i alt 450.000, har ankommet Hellas. De aller fleste som kommer, er flyktninger fra Syria.

Publisert: