Bin Ladens høyre hånd snakker

Pentagon har offentliggjort et sensurert avhør av Khalid Sheikh Mohammed, Guantanamo-fangen som regnes for å være hjernen bak 11.september-angrepene.

Publisert:

Avhøret ble gjort i mars, under en lukket rettslig høring på Guantanamo-basen på Cuba. Først nå er 30 minutter av det 40 minutter lange avhøret offentliggjort.

Flere av Khalid Sheikh Mohammeds uttalelser ble fjernet etter diskusjoner mellom FBI, CIA og Utenriksdepartementet. De fryktet at uttalelsene skulle bli brukt til å rekruttere nye terrorister i ekstreme muslimske miljøer.

Hør avhøret her. (ekstern lenke)

— Det ble avgjort at offentliggjøringen av disse delene av Khalid Sheikh Mohammeds uttalelser kunne bli brukt av USAs fiender til å rekruttere eller oppmuntre fremtidige terrorister eller terroristaktiviteter, sier Pentagon-talsmann Bryan Whitman ifølge New York Post.

Mohammeds høring var den første av de 14 fangene som er regnet å være de mest sentrale i al-Qaida-nettverket. Mohammed kalte seg en av de mest aktive operasjonsplanleggerne i al-Qaida. Han innrømmet å ha stått bak halshuggingen av den amerikanske journalisten Daniel Pearl, og for å ha vært engasjert i 30 andre angrep eller planlagte angrep, fra 11. september til en skuddveksling utenfor Kuwait i 2002 da en US Marine-soldat ble drept.

Mohammed svarer på engelsk i opptaket som Pentagon nå har frigitt.

HO

Publisert: