Danmark er nordmenns feriefavoritt

Strammere feriebudsjetter gjør at vi velger kjente og mer tradisjonelle feriesteder. I år legger nesten 450.000 nordmenn sommerferien til Danmark.

DANMARKS HØYESTE «FJELL»: Kanskje ikke like kjent som Legoland, men Møllehøj er med sine 170,86 meter Danmarks høyeste topp/fjell (Himmelbjerget måler til sammenligning bare 147 moh.).
  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Hvor skal du på sommerferie i år? Svar i pollen nederst i saken!

Nabolandet i sør topper listen over hvilke land nordmenn besøker i sommerferien, viser en undersøkelse Respons har utført for SpareBank 1. To andre land skiller seg også klart ut som våre mest populære feriedestinasjoner: Spania og Sverige, dit henholdsvis 428.000 og 420.000 personer reiser.

— Vi velger tradisjonelt med nabolandene våre, og som alltid er solsikre Spania en populær feriedestinasjon. Dette er land vi kjenner godt og som det er enkelt for nordmenn å feriere i, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1. Videre følger Hellas, Italia og Storbritannia. Tyrkia faller markant tilbake, bare 77.000 personer har oppgitt at de skal reise dit.

Dette er en halvering fra i fjor og skyldes ifølge Gundersen usikkerhet på grunn av krigshandlingene i Syria.

Hvor mye kan du om Danmark?

Les også

Er Himmelbjerget Danmarks høyeste topp? 

Les også

Her spiser du god gatemat i København

Færre reiser til utlandet

Færre nordmenn enn før reiser på utenlandsferie denne sommeren. Dette skyldes hovedsakelig økonomi: en svak norsk krone som gjør det dyrere å feriere utenfor landets grenser, dårlige utsikter for jobb og økonomi, i tillegg til nedgangstider i oljenæringen.

Likevel er det mulig å få det til å gå rundt, mener forbrukerøkonomien.

— Med sparing i forkant og feriepenger på konto har mange anledning til å dra utenlands uten at det går ut over privatøkonomien, sier Gundersen.

Han mener det er naturlig at en del nordmenn nå velger å holde igjen på utgiftene, og legger hele eller deler av ferien sin i Norge.

— Det vitner om en gjennomgående trygg og fornuftig prioritering av pengene, sier forbrukerøkonomen, som anbefaler å sette opp et feriebudsjett.

Totalt er det to millioner nordmenn over 18 år som planlegger å legge hele eller deler av sommerferien til utlandet

Pass på!

Les også

Populære feriemål på bakterietoppen

Varmest i Norge mot slutten av sommeren

Det norske sommerværet er skiftende, og det er ikke lett å vite når det beste været kommer. Men dersom du skulle bestemme deg for å legge hele ferien i Norge denne sommeren, er det ukene 28, 29 og utover som gjelder, ifølge Yr.no. Klimastatistikk viser nemlig at det er disse ukene som gjennomsnittlig er best.

Foreløpig ligger det an til at juli blir kaldere enn normalt i Sør-Norge, mens folk i Nord-Norge kan få noe høyere temperaturer enn de er vant til, ifølge værtjenesten. (©NTB)

Fikk du med deg vår store sjekk av sikkerhetskontroller?

Les også

Kun ett sted passerte både vannflaske og toalettsaker

Publisert: