Theresa May: – Det er mulig å nå en avtale

Storbritannias statsminister Theresa May mener det er fullt mulig å finne en løsning i samtalene med EU om en løsning for irskegrensen.

TIL TOPPMØTE: Storbritannias statsminister Theresa May på vei inn til EUs toppmøte i Brussel onsdag. Hele onsdagskvelden på toppmøtet er satt av til brexit. Francisco Seco, AP / NTB scanpix

NTB

– Jeg mener det er mulig å nå en avtale, og nå er tiden moden for å få det til å skje, sa May da hun ankom til EUs toppmøte i Brussel onsdag.

På toppmøtet skal May oppdatere stats- og regjeringssjefene fra de øvrige medlemslandene om hvordan hun ser på situasjonen etter at forhandlingene kjørte seg fast i helgen.

Det viktigste spørsmålet som gjenstår, er hvordan EU og Storbritannia skal finne en løsning for grensen mellom Irland og Nord-Irland, som blir britenes eneste landgrense mot EU etter skilsmissen. Av hensyn til den nordirske fredsprosessen regnes det som avgjørende å sikre at det ikke oppstår nye grensesperringer.

Selv om grensespørsmålet ennå ikke er løst, er det gjort gode fremskritt i forhandlingene med EU de siste ukene, forsikrer May.

– Jeg tror alle rundt bordet ønsker en avtale, og hvis vi jobber intensivt og tett, kan vi oppnå dette, sa hun på vei inn til toppmøtet.

Ifølge henne har forhandlerne gjort en stor innsats de siste ukene.

– En avtale er ikke bare i Storbritannias interesse, men også i EUs interesse, fastholdt hun.