Ti grunner til å ta med barna til New York

La storbyen bevise at den byr på moro, også for de minste.

STORBYFERIE: Bill.mrk: Barn ingen hindring. New York byr på aktiviteter for alle aldersgrupper.
LEKEBUTIKKER: Se et pariserhjul i lekebutikken! I «Toys R Us» på Times Square er det mye å peke på.
PARKER: Klatreområdet i Washington Square Park er perfekt for dem med ekstra overskudd, men også supert for dem som trenger en pust i bakken.
BROOKLYN BRIDGE: Brooklyn Bridge er et fantastisk syn og byr på den aller beste utsikten mot Manhattan Skyline.
DINERS: Silver dollar pancakes med blåbær! På den typiske amerikanske dineren har barna det godt.
OPP I HØYDEN: Gi barna et fugleperspektiv på New York. La de få oppleve hvor stor denne byen virkelig er.
MUSEER: Mange museer i New York har egne opplegg for barn. Her får et par små en smak av Jeff Koons på Whitney Museum of American art.
ZOO: Selene er den store attraksjonen i Central Park Zoo. Matingen er verdt å få med seg.
ZOO: Selene er den store attraksjonen i Central Park Zoo. Matingen er verdt å få med seg.
CONEY ISLAND: Coney Island er vel verdt en avstikker. En subway-tur gjennom Brooklyn tar deg til strand, sjø, tivoli, akvarium og artige opplevelser langs boardwalken.
  • Annette Larsen
Publisert: Publisert:

1. Lekebutikker

iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Alt er større i USA og lekebutikkene kan lett oppleves som små eventyrverdener.

I «Toys R Us» på Times Square har de et pariserhjul i tillegg til et kjempeutvalg i leker. Legobutikken på Rockefeller Center har en miniatyrversjon av området utstilt i vinduet.

LEKEBUTIKKER: - En eventyrverden av godteri og leker åpner seg hos FAO Schwarts på Grand Army Plaza.

På Grand Army Plaza på 5th Avenue ligger ikoniske FAO Schwarts. Her blir man møtt av levende Toy Soldiers i døren og innenfor åpner det seg en verden av leker og godteri. Her kan du prøve det store pianoet Tom Hanks spilte og danset på i åttitallsfilmen Big .

2. Parker

Over hele Manhattan finnes flotte og barnevennlige parker. Perfekte for å legge inn korte eller lange stopp og pauser. De fleste av dem har lekestativer og noen har også vannsprinkler som barna kan leke i om sommeren.

Washington Square Park har et stort klatreområde og både Madison Square Park og parken på Union Square har ekstra store lekeområder. Ta med litt mat fra en delikatessebutikk og lag en piknik ut av det. Foreldre og voksne kan slappe av på en benk mens barna koser seg.

3. Brooklyn Bridge

La barna få oppleve Manhattan skyline.

Rusleturen over denne fantastiske gamle granittbroen gir den aller beste utsikten og tar mellom 45–60 minutter én vei i rolig tempo. Det er enkelt å ta subwayen tilbake.

PARKER: Klatreområdet i Washington Square Park er perfekt for dem med ekstra overskudd, men også supert for dem som trenger en pust i bakken.

Dumbo er et ombygd fabrikkområdet som ligger under og rundt broen på Brooklyn-siden, og er i seg selv verdt et besøk. Her ligger mange hyggelige kafeer og butikker.Brooklyn Ice Cream Factory ligger i det gamle hvite båthuset og har nydelig is og sundaes.

Brooklyn Bridge Park er bygget opp på de gamle bryggene som tidligere ble brukt i skipsfart og inneholder lekeplasser, løpetraseer, en rulleskøytearena, sandvolleybaner, kunstinstallasjoner og mer.

Den flotte nyrestaurerte gammeldagse karusellen «Janes Carousel» ligger rett ved broen.

Les også

8 ting du bør få med deg i Brooklyn

4. Diners

De erkeamerikanske dinerne er som skapt for barnefamilier. De har store menyer og avslappet stemning. Pannekaker med blåbær og sirup, hamburgere og omeletter i alle versjoner og frokost døgnet rundt om man ønsker det.

Man finner dem over hele byen og selv om de ofte serverer mye av det samme, så har hvert sted sin egen stil og sjel. Big Daddy's på Park Avenue ved Union Square er gjennomført og veldig barnevennlig med sitt fargerike interiør og sine vennlige servitører.

Flere tips: Ti steder du må stoppe på Manhattan

5. Opp i høyden

Gi barna et skikkelig perspektiv! Å se Manhattan ovenfra kan ta pusten fra noen og enhver og er en flott måte å vise barna hvor stor denne byen faktisk er. Velg en av de klassiske utkikkspunktene som Top of The Rock eller Empire State Building (men vær tidlig ute ved heisene for å unngå lang kø).

Et fint alternativ kan være å bestille bord til lunsj på en av de mange takterrassene. På kveldene er de fleste av dem forbeholdt de festglade, men på dagtid er det stort sett fritt frem for barnefamilier.

På takterrassen til matmarkedet Eataly ved Flatiron ligger La Birreria.

En hyggelig italiensk restaurant med flott utsikt. Et annet tips i samme område er 230 Fifth som har slående utsikt fra 20. etasje. De har buffet med barnepris i helgene. Eller dere kan ta heisen opp til den avslappende baren på toppen av Hotel Novotel. Der får du en fantastisk utsikt over Times Square.

Til New York i sommer?

Les også

Derfor bør du sjekke flytype før langturen

HIGH LINE: Den gamle opphøyde jernbanelinjen er blitt gjenskapt til en frodig og fantastisk oase.

6. High LineThe High Line er en park etablert på en gammel, nedlagt og opphøyd jernbanelinje.

Den strekker seg i 2,3 kilometer fra Meatpacking distriktet, igjennom Chelsea og opp til 34 gate. Det er en flott og litt snodig opplevelse å rusle gjennom velpleide plener, trær og busker blant høyhusene.

Det arrangeres guidede turer og aktiviteter for barn. Les mer om disse på thehighline.org. Her finnes også en liste over hvilke planter som blomstrer når, så kan man gi barna en liten innføring i botanikkens verden underveis. Langs hele traseen finner man kafeer, restauranter og iskiosker.

7. Museer

Planlegg museumsbesøket.

Mange museer har egne opplegg for barn. Gå inn på nettet på forhånd og sjekk hva som foregår. De to største og kanskje mest barnevennlige museene ligger på hver sin side av Central Park.

På Central Park West ligger enorme American Museum of Natural History. Ved siden av den permanente dinosaurutstillingen, foregår det nå en utstilling om naturkatastrofer som vulkaner, jordskjelv, tornadoer og orkaner.

På 1000 Fifth Avenue ligger The Met (The Metropolitan Museum of Art). La barna boltre seg i ridderrustninger, egyptiske sfinkser eller gresk/romerske statuer. The Met har egne kart og omvisninger for barna. Lunsjpausen kan dere legge til den fantastiske takterrassen med flott utsikt over Central Park.

Har du et tips til reiseredaksjonen? Send oss gjerne en e-post!

8. Zoo

Å se selene bli matet i Central Park Zoo med høyhusene på Fifth Avenue som bakteppe, er en opplevelse for både små, og store.

ZOO: Selene er den store attraksjonen i Central Park Zoo. Matingen er verdt å få med seg.

I tillegg til snøleopard, pingviner, rød panda og mer så kan man tre inn i en tropisk sone med regnskogmiljø, amfibier og fugler.For de minste barna finnes det en egen avdeling der de kan klappe og mate husdyr, hoppe på liljeblader som en frosk, klatre i nett som en edderkopp, eller krype inn i et skilpaddeskall.

Ønsker man å besøke en større dyrepark kan man ta subwayen ut til Bronx eller Queens Zoo. I Prospect Park i Brooklyn har de også en mindre, men veldig sjarmerende dyrehage i tilknytning til parken.

9. Broadway

Ta med barna på show!

De fleste showene på Broadway har også matineer. Bestill på forhånd for å sikre dere plass. Ønsker man å ta det mer på sparket, så er det mulig å få tak i rabatterte restplassbilletter på TKTS-kontoret på Times Square.

BROADWAY: Wicked er blant showene som går for fulle hus på Broadway. Men planlegger man litt kan man sikre seg billetter til det man vil.

Sjekk tdf.org for hvilke show som er på salg. Flere av de store produksjonene som «Lion King», «Wicked» og «Matilda» går år etter år med fulle hus, men smalere produksjoner som «Gazillion Bubble Show» og «The Fantasticks» kan være like spennende.Gå inn på broadway.com for å finne det showet som passer din familie.

10. Coney Island

Nyt folkelivet på den ikoniske boardwalken og den digre sandstranden. Kast dere ut i de mange attraksjonene i tivoliparken Luna Park.

Her er det tøffe bergogdalbaner for de store barna og sjarmerende karuseller for de små. Lenger bort bak strandpromenaden ligger New York Aquarium.

De har sjøløve-show tre ganger daglig, i tillegg til blant annet pingvin og hvalross-mating. Subway-turen ut til Coney Island tar ca. tre kvarter og er en interessant reise gjennom Brooklyn.

Følg oss på Twitter@reisecamillaog på Instagram@reiseredaksjonen

Publisert: