SOHR: Opprørerne forlater Douma i Øst-Ghouta

De siste gjenværende opprørerne i Øst-Ghouta har gått med på evakuering, opplyser syriske medier og eksilgruppen SOHR.

Publisert: Publisert:

FORLATER OMRÅDET: Flere opprørsgrupper har de siste ukene gått med på å forlatt Øst-Ghouta, enklaven de har kontrollert utenfor Damaskus. Dette bildet fra det statlige syriske nyhetsbyrået SANA viser busser med opprørere og sivile som forlot området i forrige uke. Foto: SANA / AP / Scanpix

NTB

Syriske regjeringsstyrker og deres allierte innledet i februar enn stor offensiv for å ta kontroll over Øst-Ghouta utenfor Damaskus.

En rekke opprørsgrupper har hatt tilhold i enklaven, men er drevet fra skanse til skanse og har etter tur inngått avtaler om å forlate området.

Avtalene er inngått med Russland, som er president Bashar al-Assads fremste allierte, og sammen med familiemedlemmer og andre sivile er opprørerne busset til Idlib-provinsen nordvest i Syria, et av de siste opprørskontrollerte områdene i landet.

Les også

Marerittet har vart i syv år, men krigen i Syria er langt fra over

Tusenvis av opprørere

Jaish al-Islam, som antas å ha rundt 6.000 væpnede krigere, har til nå holdt stand i Douma-området, men også de har nå gått med på evakuering, melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Den regimevennlige syriske avisen Al-Watan melder også at det er inngått en avtale med Jaish al-Islam og viser til diplomatiske kilder.

Ifølge avisen har opprørerne gått med på å etterlate tunge våpen i Douma, som skal patruljeres av russisk militærpoliti etter tilbaketrekningen.

OPPRØRERE: En av de største opprørsgruppene i Øst-Ghouta, Jaish al-Islam (bildet), har gått med på å forlate enklaven, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Foto: Jaish al-Islam / AP / Scanpix

Fraktes til Idlib

45.000 sivile og opprørere fra Øst-Ghouta er de siste ukene fraktet til Idlib i busser. Syriske regjeringsstyrker og deres allierte kontrollerer nå rundt 95 prosent av enklaven.

Også opprørsgruppen Faylaq al-Rahman, som har ligget i krig med Jaish al-Islam i Øst-Ghouta, har ifølge SOHR inngått en avtale med Russland om evakuering fra lommer de har kontrollert rundt Douma.

Det statlige fjernsynet i Syria meldte søndag at «terroristene fra Faylaq al-Rahman» hadde begynt å forlate enklaven, mens det ifølge SOHR kun var sivile som ble evakuert.

Publisert: