Trebarnsfar siktet for å ha dyttet åtteåring i døden

Mannen som er siktet for å ha dyttet en åtteåring i døden foran et tog i Frankfurt, er en eritreisk trebarnsfar. Han skal nå gjennomgå psykiatrisk evaluering.

Publisert: Publisert:

ÅSTEDET: Blomster og stearinlys er lagt ut av folk ved stedet der en åtte år gammel gutt ble dyttet i døden foran et tog i Frankfurt. Foto: Michael Probst, AP / NTB scanpix

NTB-AFP-AP

Tysk påtalemyndighet har siktet den 40 år gamle mannen for drap og drapsforsøk for å ha dyttet åtteåringen og moren hans foran toget på sentralstasjonen i Frankfurt og forsøkt å dytte en 78-årig kvinne.

Moren til åtteåringen klarte å rulle seg bort fra det kommende ICE-toget mens hun så sønnen bli overkjørt, mens den 78 år gamle kvinnen klarte å holde seg på perrongen.

Mannen ble pågrepet etter en kort jakt, to kvartaler fra stasjonen. Han kjente ikke ofrene og viste ingen tegn til å være ruset, sier politiets talskvinne Nadja Niesen. Hun la til at han nå skal underlegges en psykiatrisk evaluering.

Mannen, som er trebarnsfar og gift, er fra Eritrea, men har bodd i Zürich i Sveits siden 2006.

Den grusomme hendelsen har kapret overskriftene i tyske aviser og TV, og mange har lagt blomster, stearinlys og lekebamser på åstedet.

Innenriksminister Horst Seehofer har avbrutt ferien sin for å møte ledelsen i politiet og sikkerhetstjenestene i Berlin tirsdag.

Ifølge DPA skal man på møtet drøfte nylige angrep på medlemmer av venstrepartiet Die Linke, bombetrusler mot moskeer og skytingen mot en eritreisk mann i det sentrale Tyskland.

Niesen sier at politiet ser på alle muligheter, men at det ikke er noe som tyder på noen forbindelse til skytingen i Frankfurt i forrige uke, der en eritreisk mann ble alvorlig såret.

Publisert: