Protester i USA fordi jury lar politimannen slippe tiltale

Politimannen Darren Wilson blir ikke tiltalt for drapet på tenåringen Michael Brown i Ferguson i USA.

Publisert: Publisert:

PROTEST: I New York var det demonstrasjoner på Times Square i går kveld. Foto: SCANPIX

NTB

Demonstranter utenfor politistasjonen i byen reagerte med sinne da beslutningen ble kjent.

Storjuryen som har vurdert saken, har besluttet at Wilson verken skal tiltales for overlagt eller uaktsomt drap. Det opplyste påtalemyndigheten i St. Louis natt til tirsdag norsk tid.

I forkant av storjuryens beslutning har det vært frykt for uroligheter dersom Wilson ikke ble tiltalt for overlagt drap. Flere hundre demonstranter er samlet utenfor politistasjonen i Ferguson, og flere av dem reagerte med sinne da det ble klart at den hvite politimannen ikke stilles for retten.

Noen av demonstrantene kastet flasker mot politiet, og minst én politibil ble ramponert.

— Endret forklaringer

OPPTØYER: En av demonstrantene filmer idet flammene sluker en politibil. Flere hundre demonstanter var samlet utenfor politistasjonen i Ferguson da juryens kjennelse ble kjent. Foto: scanpix

Den svarte tenåringen Michael Brown ble skutt og drept av Wilson i Ferguson utenfor St. Louis i august i år. Etter drapet brøt det ut både opptøyer og fredelige demonstrasjoner i Ferguson som varte i flere uker.Ifølge statsadvokat Robert McCulloch i St. Louis, som leste opp storjuryens beslutning, har flere av vitneopplysningene om drapet vist seg å ikke stemme. Flere av vitnene har endret forklaringene sine.

Browns familie sier de er skuffet over påtalemyndighetens avgjørelse, men oppfordrer samtidig innbyggerne i Ferguson om å forholde seg rolig.

— Vi forstår at det er mange som deler vår smerte, og vi ber om at dere gir uttrykk for frustrasjonen på måter som fører til positive endringer, heter det i en uttalelse fra familien.

Nasjonalgarden

Før storjuryens beslutning ble offentliggjort, ba guvernør Jay Nixon i Missouri om at innbyggerne i St. Louis-området må forholde seg rolig.

Nasjonalgarden er utkommandert for å bistå politiet, som har vært forberedt på nye uroligheter.

Selv om påtalemyndigheten i St. Louis ikke tar ut tiltale mot Wilson, pågår det fortsatt føderal etterforskning av saken.

Publisert: