131 flere Trump-stemmer i omtelling i Wisconsin

Omtellingen av stemmene etter presidentvalget i Wisconsin viser at Donald Trump vant over Hillary Clinton med 22.748 stemmer.

Publisert Publisert

Donald Trump er og blir vinneren i presidentvalget i delstaten Wisconsin etter omtellingen av valgstemmer. Bildet er fra omtellingen i Madison 2. desember. Foto: Ben Brewer / Reuters / NTB scanpix

  • NTB

– Det endelige resultatet i Wisconsin er ferdig og gjett hva – vi har akkurat plukket opp ytterligere 131 stemmer. Demokratene og De grønne kan nå slappe av. Svindel! tvitret Donald Trump.

Omtellingen av stemmene i Wisconsin startet 1. desember etter anmodning fra De grønnes presidentkandidat Jill Stein, som også måtte betale for det hele. Det var få som på forhånd ventet at omtellingen ville resultere i en seier til Hillary Clinton over Trump. Den endret det endelige resultatet med kun 0,06 prosent. Stein sier at målet med omtellingen aldri var å endre utfallet, men å verifisere resultatet og gjenopprette tilliten til valgsystemet.

Samtidig som resultatet i Wisconsin var klart, avviste en føderal dommer en forespørsel om å telle papirstemmer i Pennsylvania og sjekke om valgsystemet kan ha blitt utsatt for hackerangrep. Rettssystemet har også avvist en lignende omtelling i Michigan.

Publisert