Ny runde i borgermestervalg i New Orleans

En ny valgrunde må holdes i New Orleans etter at borgermester Ray Nagin ikke greide å vinne rent flertall av stemmene ved valget lørdag.

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 16 år gammel

Tusener av evakuerte etter orkanen Katrina strømmet til byen fra andre byer og delstater for å ta del i valget, der Nagin endte med 39 prosent av stemmene.

Hans nærmeste rival, viseguvernør i delstaten Louisiana Mitch Landrieu, fikk 28 prosent, og blir dermed Nagins utfordrer når den neste valgrunden avholdes 20. mai.

Mange hadde ventet at Nagin ville tape som følge av hans usikre opptreden under orkanen i fjor, men resultatet viser at de svarte, som utgjorde flertallet i byen, har møtt fram i betydelig antall for å avlegge stemme.

Kampen mellom en svart borgermester og en hvit utfordrer har igjen ført til at søkelyset er rettet mot New Orleans, som ble rasert av orkanen i august i fjor. Begge de to kandidatene er demokrater.

Landrieu er sønn av den siste hvite borgermesteren i byen, Maurice Landrieu, populært kalt Moon, som gikk av i 1978, og han er bror av Mary Landrieu som er en av Louisianas to senatorer i Washington.

Før orkanen var over to tredeler av New Orleans’ befolkning svart, men andelen i dag er usikker, fordi mange av de svarte, som bodde i noen av de hardest rammede delene av byen, ennå ikke er kommet tilbake.

Rundt 300.000 av den opprinnelige befolkningen på 465.000 har ikke vendt tilbake. Mange av dem lever i midlertidige boliger i andre byer i Louisiana eller i andre delstater, mens noen har forlatt New Orleans for godt.

Publisert: