Marte Dalelv reiser til Norge i natt

Marte Dalelv har fått utreisevisum fra Dubai og reiser hjem natt til onsdag.

Publisert Publisert

PÅ VEI HJEM: Marte Deborah Dalelv har nå fått utreisevisum og kan dermed reise hjem til Norge. Foto: Jumana El Heloueh / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

— Jeg reiser hjem til i Norge i natt, men ønsker ikke å si når jeg lander, sier Marte Dalelv til VG i Sjømannskirken i Dubai tirsdag.

Mandag ble hun benådet av emiren i Dubai, etter at en hel verden reagerte med vantro dahun ble dømt for sex utenfor ekteskapet etter å ha anmeldt en voldtekt.

Vil hjem fort

Dalelv har tidligere fått tak i en billett som har ankomst i Norge onsdag kveld, men hun ønsket å ta et fly som går tidligere.

— Det syntes jeg var litt sent, så jeg håper å finne noen litt raskere hjem. Nå er jeg sliten, det har tatt på, sa hun tidligere.

Norges ambassadør til De forente arabiske emirater sier at ambassaden fortsatt hjelper den norske 24-åringen med det de kan.

— Vi er hennes rådgivere og bistår Marte helt til hun har forlatt landet. Hun vil hjem raskest mulig, sier ambassadør Åse Bjerke til NTB.

Stor oppmerksomhet

Etter at hun anmeldte en voldtekt tidligere i år, ble Dalelvi begynnelsen av juli dømt til 16 måneders fengsel for sex utenfor ekteskap, falsk forklaring og ulovlig alkoholkonsum. Hun anket dommen.

Saken har de siste dagene vakt stor internasjonal oppsikt.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sa til NTB mandag at det store internasjonale engasjementet og den gode dialogen med myndighetene i Emiratene var to viktige årsaker til atDalelvkunne bli benådet.

— Det er krefter i Emiratene som vil modernisere landet, og det var disse som ville ha en løsning på saken så fort som mulig, sa han.

Mandag ble det også klart at mannen som Dalelvanklaget for voldtekt, er blitt benådet. Også han var dømt for for alkoholkonsum og sex utenfor ekteskap.

Publisert