Reuters: Skuddveksling ved Guaidós møte i Caracas

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó, som i januar utropte seg selv til president, varsler på nytt at en reell maktovertakelse er nær forestående.

Publisert:

TÅREGASS: Bildet skal være tatt i Caracas tirsdag. Foto: NTB SCANPIX

NTB

Lyden av skuddveksling er hørt ved et møte opposisjonsleder Juan Guaidós holder i Caracas.

Kampanjemøtet finner sted ved en flybase i hovedstaden. Vitner forteller ifølge nyhetsbyrået Reuters at menn i militæruniformer som er på stedet med Guaidó, og militære som støtter president Nicolás Maduro, skyter mot hverandre.

Nærmere detaljer om hendelsen er ikke kjent.

Tirsdag offentliggjorde Guaidó en video med seg selv, omgitt av det som ser ut til å være flere tungt bevæpnede regjeringssoldater og med opposisjonslederen Leopoldo Lopez ved sin side, filmet nær en militær flybase i hovedstaden Caracas.

Han varslet på nytt at en reell maktovertakelse er nær forestående.

35-åringen oppfordret videre venezuelanere til å møte fram ved flybasen for å vise sin støtte, men ikke lenge etterpå kom det meldinger om bruk av tåregass fra området.

VIL TA MAKTEN: Opposisjonsleder Juan Guaidó hevder en reell maktovertakelse er nær forestående i Venezuela. Her fra et møte 1. april. Foto: NTB scanpix

Tilraning av makt

– Venezuelas folk har tatt et initiativ for å få slutt på denne tilraningen av makt, het det i en Twitter-melding fra Guaidó kort tid etter.

– Jeg møter nå de største militære enhetene i våre væpnede styrker og innleder sluttfasen i Operasjon frihet, skriver han videre.

Lopez, som har sittet i husarrest i Caracas siden 2017, skriver i en Twitter-melding at han «er reddet» av de militære og ber venezuelanerne gå ut i gatene og demonstrere på fredelig vis.

– Et lite kuppforsøk

Venezuelas informasjonsminister Jorge Rodriguez skriver på Twitter at president Nicolas Maduros regjering står overfor «et lite kuppforsøk», ledet av forrædere i hæren og støttet av opposisjonelle på høyresiden.

Lederen for den Maduro-vennlige grunnlovsforsamlingen, sosialistledere Diosdado Cabello, oppfordrer folk i Caracas til å samle seg ved presidentpalasset og slå ring om Maduro.

Publisert: