Trump viste frem ofre for «kriminelle innvandrere»

President Donald Trump har møtt pressen sammen med amerikanere som mistet sine kjære på grunn av drap utført av innvandrere som krysset grensen ulovlig.

Publisert Publisert

«ENGLEFAMILIER»: USAs president Donald Trump samlet det han betegner som «englefamilier», familier hvis barn har blitt drept av innvandrere som har kommet til USA ulovlig, i Det hvite hus fredag. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Under det noe uvanlige opptrinnet raste Trump mot mediedekningen og bildene av innvandrerbarn som har blitt separert fra foreldrene sine ved USAs sørlige grense.

– Du hører den andre siden, men du hører aldri denne siden. Vi er samlet her for å høre på amerikanske ofre for ulovlige innvandrere. Dette er amerikanske statsborgere som er permanent separert fra familiene sine, fordi de har blitt drept av ulovlige innvandrere, sa presidenten, som betegnet disse familiene som «englefamilier».

– Men deres tap har ikke vært forgjeves. Vi skal sikre grensene våre og sørge for at disse amerikanske familiene blir tatt ordentlig godt hånd om. Vi skal få et trygt land, sa Trump.

Presidentens opptreden kom bare timer etter at han antydet at noen av historiene om separasjon av familier var «falske historier».

Publisert