Minst 28 drept i bombeangrep i Tyrkia

Militærbuss ventet på grønt lys da bombe gikk av. Tyrkiske myndigheter kaller det et terrorangrep.

BILBOMBE: Minst fem personer er drept i en bombeeksplosjon i den tyrkiske hovedstaden Ankara onsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Eksplosjonen onsdag kveld skjedde ved en militærforlegning og forårsaket en kraftig brann.

28 personer er så langt bekreftet drept i angrepet, mens 60 er såret. Det opplyste Tyrkias visestatsminister Numan Kurtulmus på en pressekonferanse nå i kveld.

Myndighetene har ennå ikke noe informasjon om hvem som sto bak angrepet.

— Vi fordømmer angrepet og vi lover å finne de ansvarlige. Det er ingen tvil om at dette var en godt planlagt angrep, sa Kurtulmus.

- En terrorhandling

TERROR: Tyrkiske myndigheter beskriver onsdagens angrep mot en militær buss i Ankara som en terrorhandling.

Tallet på døde kan fortsatt stige, ifølge tyrkiske helsemyndigheter. En talsperson ved forsvarets militærstab bekreftet tidligere onsdag kveld at bomben var rettet mot en buss som fraktet militærpersonell. Bussen ventet på grønt lys i et trafikkryss da det smalt, opplyste talspersonen.Det regjerende AK-partiets talsmann Omer Celik kaller bombeangrepet en terrorhandling.

Bilder på TV og i sosiale medier viste tykk svart røyk som steg opp over forlegningen, som ligger like ved regjeringskvartalet i sentrum av den tyrkiske hovedstaden.

Statsminister avlyser reise

Det regjerende AK-partiets talsmann Omer Celik sier bombeangrepet er en terrorhandling. Kort tid etter kunngjorde statsminister Ahmet Davutoglu at han avlyser en planlagt reise til Brussel som følge av bombeangrepet.

Kilder ved president Recep Tayyip Erdogans kontor opplyste senere onsdag kveld at Erdogan utsetter torsdagens planlagte besøk til Aserbajdsjan.

Det er så langt ingenting som tyder på at norske borgere er rammet av det som har skjedd, opplyser Utenriksdepartementet til NTB.

Rammet av flere angrep

Tyrkia har vært rammet av flere bombeangrep de siste månedene, senest 12. januar da tolv tyske turister ble drept i Istanbul.

I oktober i fjor ble over 100 mennesker drept og over 500 såret i en selvmordaksjon mot en fredsdemonstrasjon i Ankara, mens 33 mennesker mistet livet og over 100 ble såret i et selvmordsangrep i byen Suruc i juli i fjor.

Publisert: